algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El Sindicat Mèdic exigeix al Govern que posi fi al “desordre institucional”

UGT insisteix a demanar que es posposi el trasllat de pacients de Son Dureta al nou Son Espases

El president del Sindicat Mèdic, Isidre Torres, ha exigit al Govern que posi fi al "desordre institucional", respecte al trasllat de l'Hospital Son Dureta al de Son Espases, tenint en compte que, segons el seu parer, existeix una "incomunicació" entre els membres de l'Executiu, ja que "hi ha una actitud de cada un anar pel seu costat".

En declaracions als mitjans, Torres ha respost així a les declaracions del director general de l'hospital de Son Espases, Lluís Carretero, qui ha anunciat que els diferents grups de treball que s'estan encarregant del trasllat de pacients decidiran aquesta setmana si ajornen la data de l'esmentat trasllat, prevista per als dies 6 i 8 de desembre, de manera que el transvasament definitiu no es durà a terme fins que els professionals estiguin "ben formats" i se sentin "segurs" amb els nous equips.

Tanmateix, aquestes paraules difereixen amb les manifestacions de la portaveu del Govern, Joana Barceló, qui divendres passat va insistir que "la previsió és no modificar" les dates fixades per al trasllat de l'Hospital Son Dureta al nou de Son Espases, ja que no es tracta d'una acció "improvisada, sinó planificada des de fa un any" i en la qual, segons va subratllar, han participat més de 250 professionals.

UGT insisteix a demanar que es retardi

La Federació de Serveis Públics de Salut i Sociosanitaris del sindicat UGT ha insistit en reclamar avui la Conselleria de Salut i Consum que posposi el trasllat de pacients de l'hospital Son Dureta al nou de Son Espases, fins que es pugui negociar el canvi de ubicació del personal.

El sindicat ha demanat en un comunicat que el trasllat no s'executi fins que "pugui fer-se en condicions òptimes, una vegada ultimada i negociada una adequada planificació del trasllat de personal i un cronograma flexible".

UGT ha manifestat que desitja que l'hospital "entri en funcionament com més aviat millor" i ha qualificat de "bona notícia" la inauguració de les consultes externes avui, però ha insistit que "la dotació de mobiliari i la comunicació al personal" s'haurien de cuidar més.

Sobre el trasllat de pacients ingressats i del gruix del personal, el sindicat insisteix que "és un procés complex i difícil que s'ha d'abordar no sense abans aclarir incògnites sobre processos organitzatius, com torns i altres condicions de treball dels professionals."

Segons l'opinió del sindicat, l'esmentada negociació ha de culminar-se en la reunió de la taula sectorial de sanitat, la reunió de la qual va sol·licitar UGT per escrit el passat 28 d'octubre, per evitar "passar per sobre de drets laborals del personal" i no oferir "garantia de seguretat per als pacients".

Segons l'opinió del sindicat, el trasllat afectarà el calendari laboral, jornades, horaris i altres aspectes de planificació estratègica de recursos humans, qüestions que requereixen de negociació col·lectiva, segons la Llei 2/2007 de 12 d'abril de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

El sindicat defensa el dret a negociar i participar en la determinació de les condicions de treball del personal al servei de l'Administració Pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per macius, fa mes de 13 anys
El Sindicat Mèdic voldria que tot fos un fracàs i mou tots els fils per torpedejar
Valoració:0menosmas
Per Recesvint, fa mes de 13 anys
Quina barra que te el Dr Torres Piñar. Ells que no fan més que entorpir qualsevol projecte, que es moren de ganes de que fracassi, que fan la feina bruta al PP. Ara ve a demanar ordre i seny
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente