cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El PP del Consell de Mallorca ofereix una mà per aprovar els pressuposts

El portaveu Fernando Rubio ha explicat que estan disposats a 'fer sacrificis' i que no exigiran que s'inclogui 'el cent per cent' del seu programa electoral

44952
Fernando Rubio s'ha estrenat com a portaveu de la formació amb aquesta iniciativa. | T. AYUGA

El Grup Popular del Consell de Mallorca està disposat a "fer sacrificis" per negociar els pressuposts 2011 de la institució mallorquina, sempre que els comptes s'ajustin "a la realitat" i incloguin part de les iniciatives que defensa el PP. Així ho ha comunicat als mitjans de comunicació el nou portaveu del PP en el Consell, Fernando Rubio, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la consellera 'popular' Catalina Sureda. Rubio ha demanat a l'equip de govern del Consell que els faciliti l'esborrany dels pressuposts de la institució mallorquina del pròxim any quan els tinguin redactats. El portaveu ha matisat que no exigiran que s'inclogui "el cent per cent" del seu programa electoral, si bé sí que parteixi de les seves propostes.

Respecte als pressuposts d'aquest any, ha recordat que en la comissió encarregada de revisar i ajustar els pressuposts d'aquest any es va decidir dedicar una partida de nou milions d'euros per finançar els ajuntaments i que està pendent en cas de ser distribuïda entre els consistoris de l'illa. Així mateix, Rubio ha indicat que el PP és partidari de retallar algunes "despeses supèrflues", mentre considera que hi ha altres partides "prioritàries" que no s'haurien de veure reduïdes, tals com aquelles que han de veure amb polítiques socials o protecció patrimonial, per exemple.

Més recursos per a les biblioteques

D'altra banda, el Grup Popular demanarà, mitjançant una moció que presentarà en el ple del Consell, modificar els pressuposts d'aquest any per dotar de més recursos a les biblioteques públiques amb la finalitat que puguin continuar oferint els serveis que oferien fins ara. La consellera Sureda ha informat que l'objectiu de la moció és modificar la partida destinada a aquesta matèria per dotar, de manera urgent, de més recursos a les biblioteques municipals perquè puguin reestablir el servei de revistes i incorporar les últimes novetats bibliogràfiques als seus catàlegs, així com perquè continuïn realitzant les activitats culturals que venien fent en anys anteriors. També es pretén que, de forma immediata, es realitzi una convocatòria pública de subvencions per a projectes culturals en arxius, biblioteques i museus.

Rubio ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa per als 'populars' en considerar que per a ells "la cultura és prioritària", a més de perquè es tracta d'una "política municipal" que pretén donar suport a la xarxa de biblioteques públiques municipals que es va posar en marxa fa prop de 20 anys. Sureda ha destacat que les biblioteques de l'illa es troben en una situació "molt greu" en no disposar de revistes, novetats bibliogràfiques i haver hagut de reduir al "mínim" les activitats culturals que realitzen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Classe política:dimissió., fa mes de 13 anys
Ni els pressupostos del Pacte són acceptables en funció dels interessos social ni ho serien els de l'oposició.
Valoració:2menosmas
Per escarabat, fa mes de 13 anys
Per cert llegiu la columna de Miquel Segura a UH. Molt bona, com les darreres que està escrivint sobre la situació actual del pp i les seves perspectives.
Valoració:3menosmas
Per escarabat, fa mes de 13 anys
Res,paraules... paraules... paraules...
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente