algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

2.400 alumnes comencen avui els cursos del Cofuc

El Consorci ha organitzat prop d'un centenar de cursos per donar cabuda tant a les peticions dels nouvinguts com de les persones que volen millorar els seus coneixements de català

45068
El nivell A1 és elq ue estudien les persones sense nocions de català. | ULTIMA HORA

Unes 2.400 persones comencen avui els cursos de català per a majors de 16 anys que organitza el Consorci per al foment de la llengua catalana i la projecció exterior de la cultura de les Illes Balears (Cofuc). Aquests cursos s'organitzen en col·laboració amb els ajuntaments de les Illes Balears.
Segons la gerent del Cofuc, Liniu Siquier, "al programar-se una única convocatòria hi ha hagut moltíssima demanda". El Cofuc ha fet un esforç per satisfer la demanda de realització dels cursos de llengua catalana del nivell C1, que ha estat molt superior a l'esperada. Per aquest motiu, s'ha hagut de crear tres cursos presencials i quatre de semipresencials nous per poder donar plaça a les persones interessades.
Aquests seran els primers cursos que s'impartiran al Cofuc tenint en compte el Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Segons Siquier, "hem vist necessari adaptar els cursos, ja que els exàmens oficials de la Direcció General de Política Lingüística es faran, en principi, seguint aquesta nova normativa". Com explicà la gerent del Cofuc, "a partir d'ara es tindran encara més en compte aspectes de la nostra cultura"; a més, va afegir que "és necessària aquesta adaptació dels títols de català perquè permet posar en comú tots els nivells de totes les llengües presents en la Unió Europea".
En concret, a Palma i de manera presencial, s'han inscrit un total de 352 persones als 14 cursos de llengua catalana de nivell A1 (inicial/estrangers); 217 als 8 cursos de l'A2 (bàsic); 402 als 15 cursos del nivell B1 (llindar); 134 als 5 cursos de llengua catalana del nivell B2 (avançat); 216 als 8 cursos de nivell C1 (domini funcional efectiu); i 105 als 4 cursos de C2 (domini). Pel que fa als cursos semipresencials, s'han inscrit 99 persones als 4 cursos de nivell B2; 358 als 14 cursos de nivell C1 i 127 de nivell C2. Quant als cursos a distància, 109 persones s'han inscrit en els dos cursos de nivell C2.
En altres municipis de les Illes s'han inscrit un total de 51 persones als 2 cursos de llengua catalana de nivell A1 (inicial/estrangers); 31 als 2 cursos de l'A2 (bàsic); 71 als 4 cursos del nivell B1 (llindar); 105 als 5 cursos de nivell C1 (domini funcional efectiu); i 26 als 2 cursos de C2 (domini).

Per què serveixen?
Els cursos del Cofuc són preparatius per a l'obtenció dels certificats de les proves que organitza la Direcció General de Política Lingüística. Com a novetat, enguany hi ha una convocatòria única d'octubre de 2010 a maig de 2011. A més a més, les modalitats i la durada dels cursos augmenten a 100 hores i seran presencials (100 hores), semipresencials (50 hores) i a distància del nivell C2 (que inclouen vuit sessions presencials de conversa). Aquest increment d'hores també provoca l'increment del preu de la matrícula, que arriba fins a 100 euros, tot i que podria haver-hi la reducció del 50% en els casos de família nombrosa, persones en situació d'atur o discapacitats, entre d'altres. Els cursos per a estrangers 1 i 2 queden inclosos dins el nivell A1.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.