nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

“Les comissions eren vox populi a Ibatur”

Antònia Ordinas, exgerent del CDEIB, afirma que el seu cap Viaene li digué que la pràctica “estava estesa”. Ella negà haver cobrat doblers de l'Institut

45392
Antònia Ordinas i el seu advocat han complert amb la citació judicial. | Ferran Aguiló - S. Amengual.

L'exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) Antònia Ordinas declarà ahir com a imputada en el cas Ibatur. Assenyalà davant el jutge que "era vox populi" que a l'Institut de la Conselleria de Turisme es pagaven comissions. Ordinas continuà amb la tònica iniciada la setmana passada pel també imputat Felip Ferré -exmarit d'una neboda de l'expresident Jaume Matas- i ratificà les seves declaracions davant la Policia.

Ambdós també estan imputats en el cas Scala i la seva relació amb el cas Ibatur ve motivada per tasques que s'encomanaren a empreses proveïdores del CDEIB, amb les quals ells mateixos estan relacionats.

Ordinas confessà que l'exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene li digué que "al CDEIB, en el tema de les comissions, erem molt babaus, ja que feiem molt poc, sobretot comparat amb Ibatur, que segons ell era el model" que calia seguir.

A més, afegí, demanada pel tant per cent que s'acostumava a pagar en aquestes comissions, que "depenia del que es fes, però que allò normal era entre un 5% i un 15%", tot i que a Ibatur "es pagava molt més", sempre segons la versió de Viaene relatada ahir per Ordinas. Insistí que les comissions a l'Institut "estaven molt esteses, i no només entre la gent de l'Administració". Ordinas indicà que tot el que va sentir "només era soroll de fons" i que no podia "precisar noms" de gent implicada en les comissions a Ibatur.

Empreses proveïdores

La imputada negà haver cobrat cap comissió d'Ibatur, però sí que reconegué haver-ho fet del CDEIB, a través, entre d'altres, de l'empresa proveïdora Gourmet. Cal recordar que l'exgerent està en llibertat sota fiança de 100.000 euros pel cas Scala i que es va fer famosa per haver amagat al jardí de ca seva una capsa de Cola Cao amb més de 200.000€ en metàl·lic . Ordinas apuntà que tenia relació amb Gourmet, administrada per Ferré, i afegí que l'exconseller Cardona, Viaene, Ferré i ella mateixa n'eren els socis. De fet, digué que "les comissions les entregava Ferré en un sobre tancat", de vegades a ella i d'altres a Viaene i Cardona. Manifestà que "les comissions de Gourmet es duen en un altre jutjat", el d'Instrucció número 4 de Palma, on la magistrada Piedad Marin investiga el cas Scala.

Ordinas negà tenir cap mena de relació amb altres societats proveïdores del CDEIB, com Comarca Global o IAS Hong Kong. Comarca Global va vendre a Ibatur el fallit projecte Honey Moon, que volia promocionar Mallorca mitjançant noces massives de xinesos al castell de Bellver. Ibatur pagà a Comarca 300.000 euros per aquest projecte, tal com ja declarà Ferré.

Bodes xineses

L'exgerent insistí que "d'Ibatur no he rebut res. L'únic projecte fou el de Honey Moon, i el CDEIB no hi participà". Remarcà que, tot i que en principi s'hi posaren 210.000 euros, en veure que no es justificaven, es forçà Ferré a retornar-los". També, digué que no sap si Ferré pagava comissions a Ibatur pels actes que realitzà, però que "estava content per haver estat escollit per l'exconseller Flaquer per dur els temes de Xina". "Tampoc no he vist si Viaene o Cardona han cobrat cap comissió d'Ibatur", precisà, o si Ibatur compartia proveïdors amb el CDEIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Amoros, fa mes de 13 anys
Antònia Ordinas. Del PP y ..... Vaya piezas tenemos a la política del siglo XXI
Valoració:1menosmas
Per Això fa vomitera, fa mes de 13 anys
Això és un escàndol públic i tothom fa com si no passàs res. Quina vergonya!
Valoració:4menosmas
Per ciutadà, fa mes de 13 anys
En aquesta fotografia hi ha molt de civisme. El misser i l´imputada trepitjant l´herba d´una pastera .Semblen dos canets.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente