nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

UM tindrà un diputat a les Comissions d'Economia i Ordenació del Territori

Josep Melià (UM) i Biel Barceló (Bloc) han confirmat que el Grup Mixt continuarà comptant amb dos diputats en cadascuna de les Comissions del Parlament. El PP ha retirat la proposta perquè el PSIB cedís un dels seus diputats en cada comissió

50802
Josep Melià, durant la seva compareixença. | MONTSERRAT T DIEZ

UM tindrà un diputat a les Comissions d'Economia i Ordenació del Territori del Parlament, després de l'acord intern arribat amb Eivissa pel Canvi en el si del Grup Mixt, el que ha provocat que el PP retirés aquest matí a la mesa de la cambra la seva proposta perquè el PSIB cedís un dels seus sis diputats en cada Comissió perquè fos ocupat per un d'UM en estimar que l'actual composició d'aquests òrgans «no es correspon amb la proporcionalitat de les majories».

Així ho ha explicat el president d'UM Josep Melià i el portaveu del Bloc, Biel Barceló, que han dit que el Grup Mixt continuarà comptant amb dos diputats en cadascuna de les Comissions, dels quals un serà de manera permanent el parlamentari de l'Agrupació Independent per Formentera (AIPF), Josep Mayans, mentre que l'altre pertanyerà a UM a les Comissions d'Economia i Ordenació del Territori i a la resta es repartiran entre UM i Eivissa pel Canvi.

Tot i això, l'acord tancat en el si del Grup Mixt estableix que UM cedirà en casos puntuals la seva representació a les Comissions d'Economia i Ordenació del Territori a Eivissa pel Canvi, sempre que s'abordin propostes que afectin a l'illa d'Eivissa.

Davant l'acord, els populars han decidit retirar la seva proposta, que es registrà el passat 10 de març al Parlament i aprovada el 17 d'aquest mateix mes a la Mesa de la Cambra, amb els vots dels dos membres del PP (Pere Rotger i Pere Palau) i de la representant d'UM (Isabel Alemany) i el rebuig del PSIB (Aina Rado) i Bloc (Eduard Riudavets).

Tot i això, aquesta votació no va tenir caràcter vinculant, tenint en compte que no estava a l'ordre del dia, de manera que encara s'havia d'escoltar l'opinió de la Junta de Portaveus, cosa que, finalment, no ha calgut, després de l'acord intern arribat en el si del Grup Mixt.

El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, ha fet que finalment, s'hagi resolt la recomposició del Grup Mixt «sense alterar la composició de les Comissions».

Així, Diéguez ja havia amenaçat fa unes quantes setmanes amb presentar una denúncia davant del jutjat penal contra el PP i UM, tenint en compte que la proposta dels populars perquè els socialistes perdessin un diputat en cada Comissió a favor d'UM hagués suposat un delicte de «prevaricació administrativa», tenint en compte que aniria «en contra del Reglament del Parlament i dels dos informes jurídics presentats fa dues setmanes a la Junta de Portaveus pel lletrat de la Cambra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.