lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Munar: “D'aquí a Hollywood”

La presidenta del Parlament, tal com estava previst, es va acollir ahir al dret de no declarar davant el jutge pel cas Maquillatge. Com a aforada espera fer-ho davant el Tribunal Superior de Justícia

Font: youtube.com

Faltaven cinc minuts per les dotze del migdia quan el cotxe oficial de la presidenta del Parlament s'aturà davant els jutjats de l'avinguda d'Alemanya. Els flaixos més intensos de la jornada començaren. Munar baixà del vehicle acompanyada pel seu cap de gabinet, Maties Barón. Dins el jutjat l'esperava el seu advocat, Gabriel Garcias. Davant l'expectació mediàtica -més de 30 periodistes repartits entre l'entrada dels jutjats i la tercera planta- la presidenta comentà al misser tot just quan pujava a l'ascensor: "D'aquí a Hollywood". Es va convertir en la frase del dia.

Sis agents de la Unitat de Prevenció i Rescat (UPR) miraven de controlar l'allau de periodistes a la tercera planta de l'edifici. Càmeres i fotògrafs cercaven el millor angle. Tots duien a la vista l'acreditació per primer pic als jutjats de l'avinguda d'Alemanya. Munar hagué d'esperar durant poc menys d'una hora que el primer imputat del dia, Ramon Rullan, antic administrador de Vídeo U, acabàs de declarar. Finalment, a les 12.50 hores entrà a la sala just davant el fiscal Juan Carrau.

Tanta expectació durà només 3 minuts, que la presidenta del Parlament emprà per expressar al jutge: "M'acull al dret estatutari de no declarar. Declararé davant el Tribunal Superior de Justícia". Munar fou exquisida en les formes i expressà el màxim respecte i comprensió a l'autoritat judicial, però com assenyalà dijous un comunicat de premsa del gabinet de Presidència, es va remetre a la condició de política aforada.

A continuació, una altra tanda de flaixos a la presidenta fins que arribà de nou al vehicle oficial. En aquest cas, va haver de caminar uns quants metres defora dels jutjats amb evident alegria d'alguns mitjans que l'esperaven al carrer. Vestida amb un elegant abric de color violeta va mostrar en tot moment un gran comportament.

Però no tot fou Munar ahir dematí. De fet, la ronda de declaracions s'inicià passades les 10 del matí amb Ramon Rullan. A l'interrogatori s'incorporà per primer cop el nou fiscal anticorrupció Miguel Àngel Subirán, que acompanyava Carrau.

Rullan, defensat per José Ignacio Herrero, va declarar durant més de dues hores. Pels passadissos s'especulava amb les mesures cautelars. Finalment, el Ministeri Fiscal demanà al jutge una fiança de 100.000 euros. La notícia trascendí, però Rullán continuava dins la sala. Devers les 12.30 hores, la Policia Judicial entrà amb una capsa de cartró amb més documentació. Poc després, Rullan deixava pas a Munar.

Després de la presidenta i d'un espai indefinit de temps en què les parts omplien els passadissos, el jutge continuà amb la nova citació judicial. Entrà a declarar com a imputada Maria Rosario Martín Piris, que treballa d'adjunta del cap de Gabinet de Presidència del Parlament i abans fou secretària d'UM al Consell. Lope Sola no hi decretà mesures cautelars.

100.000 euros de fiança per a Rullan

El jutge de l'operació Maquillatge decretà ahir presó preventiva comunicada per a l'exadministrador de la productora Vídeo U Ramon Rullan, eludible amb una fiança de 100.000 euros a pagar com a molt tard dilluns. Una hora després de dictar la mesura, Rullan tornà al Jutjat d'Instrucció 2, on entregà un xec pel valor de la fiança. Aquesta es farà efectiva dilluns. Lope Sola també ordenà l'entrega del passaport i l'obligació de comparèixer un cop al mes al jutjat.

El fiscal Carrau havia demanat també aquesta mesura per risc de fugida i fonamentant-se en la similitudt de la seva situació processal amb l'administradora actual de Vídeo U, Luisa Almiñana. Divendres el jutge també va decretar les mateixes mesures cautelars contra Almiñana. El fiscal considera que hi ha elements que els incriminen tots dos en un delicte de falsedat de document mercantil i malversació de cabals públics.

La tercera que declarà fou María Rosario Piris, exsecretària del grup UM al Consell i representant de les societats Mozalbete i Nova Singladura, relacionades amb el conglomerat d'empreses que va rebre contractes i subvencions irregulars per part del Consell.

L'home de la presidenta

Dijous que ve està previst que declari com a imputat Miquel Munar, l'home de l'expresidenta del Consell de Mallorca i actual presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar. Miquel Munar adquirí dos immobles al carrer de Jaume III de Palma amb l'empresa Ranum per 1,5 milions d'euros. Comprà els habitatges a l'entitat Inversora Idueña, representada per Juan Gea Ortega. Gea, que també declararà el mateix dia, està relacionat amb la constructora Nova Singladura i l'entramat d'empreses immobiliàries i audiovisuals participades per l'exdiputat Bartomeu Vicens, l'exconseller Miquel Nadal i per persones relacionades amb tots dos. També estan citats com a imputats la setmana que ve Antoni Moragues, Antoni Caldenteny, Carmen Torralbo i Crezilda Bastos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per un ciri a na munar, fa mes de 13 anys
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=171836931355

Seria bonic en aquest cas veure vessar sang de mallorquins, però seria de bon grat. Això ja no té nom..
Valoració:0menosmas
Per despertaperros, fa mes de 13 anys
mallorquina auténtica.s´en fot de tot i de tots, sa padrina d´estudiantet jua jua jua
Valoració:1menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 13 anys
Ja em va caure tort l'altra vegada. Vaig trobar que entrar saludant amb la mà com si fos una artista de cinema, estava fora de lloc. Però pel que es veu s'ho creu que és una artriu de cine. Em fa oi.
Valoració:1menosmas
Per carme, fa mes de 13 anys
Basta de gentussa dins sa politica!!!!!!!!!!!
Valoració:1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
A na Munar i tots els de UM lis passa tot això per haver cedit davant la extorsió del PSOE i fer el Pacte, confiant que els del PSOE són idealistes.

Mai se ha de pactar amb sos socialistes.

Encara estan a temps de rompre el pacte. En Zapatero ès un cadàver polític, igual que n'Antich.
Valoració:-12menosmas
Per Dr. Cote't, fa mes de 13 anys
Aquesta dona està fora de la realitat. Necessita un metge. Hi ha que donar-la-a de baixa per malaltia i guarir-la.
Valoració:8menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Pel que se sent en el vídeo, la Policia encara no ha après una paraula de mallorquí. Normal. Som una colònia.
Valoració:8menosmas
Per Macià, fa mes de 13 anys
Pere Mateu, si no fos pels vots del PSOE a del Bloc aquesta senyora seria igualment presidenta del Parlament amb els vots del PP, amb la diferència que tendriem en Matas de President del Govern instal.lat al seu Palau, la sra. Ordinas amb el pot de cola-cao a vessar, en Cardona de viatge permenent an hotels de 5 estrelles, en Nadal hauria canviat la seva avioneta per un Jet privat, i en Rodrigo de Santos seguiria els vespres visitanta "Casa Alfredo" i de dia a les processons amb un sant a damunt les espatles.
Valoració:5menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 13 anys
D'aquí al descrèdit moral total. i alerta, no sigui cosa que "d'aquí a la presó".
Valoració:22menosmas
Per Pere Mateu., fa mes de 13 anys
Si no fos pels vots del PSOE i els dels partits del Bloc, aquesta senyora no seria presidenta del Parlament. La vergonya - o la falta de vergonya- no és únicament per UM.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente