algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Consell incorpora 21 professionals per desplegar la Llei Dependència

El conseller insular de Benestar Social, Jaume Garau, ha donat avui la benvinguda al Consell de Mallorca a 11 tècnics de valoració i 10 treballadors socials que s'incorporen a la institució des del Govern per afavorir i apropar als ajuntaments el desplegament de la Llei de Dependència.

L'objectiu de la incorporació d'aquests 21 professionals és apropar la tramitació de l'esmentada Llei als municipis i reforçar els serveis locals d'atenció primària, segons ha informat avui el Consell de Mallorca en un comunicat.

Entre les persones encarregades de dur a terme les valoracions de dependència, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) n'ha distribuït quatre a Palma, tres a Inca i altres tres a Manacor.

Quant als deu treballadors socials, s'han incorporat a diferents ajuntaments de menys de 20.000 habitants, a les zones de la Serra de Tramuntana, el Raiguer, nord, llevant i sud de Mallorca.

El Consell de Mallorca ha recordat la funció dels qui duen a terme les valoracions, ja siguin psicòlegs, treballadors socials o mèdics, que consisteix a acudir al domicili de l'afectat per establir el grau de dependència que té.

La tasca dels treballadors socials és informar i assessorar les persones que vulguin demanar el certificat de dependència, acordar amb la família el pla individual d'atenció i establir el recurs més adequat per a cada cas, ja sigui ajuda domiciliària, prestació econòmica o una plaça en una residència o centre de dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.