algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PP no vol Turisme ni TV al Consell

Jaume Font defensa que Economia passi a ser una direcció general i que s'elimini part de Televisió de Mallorca

"La situació és pitjor, però no hi ha més despesa social", afirmà ahir el portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Jaume Font, sobre els pressuposts de la institució, que s'han d'aprovar en el ple d'avui. També digué que els comptes no incloïen "actuacions per evitar el tancament d'empreses" ni mesures noves per reactivar l'economia. Per això, per poder dedicar doblers a tots aquests conceptes, el PP proposarà eliminar la Conselleria d'Economia i Turisme.

Economia hauria de passar a ser una direcció general, dependent de Presidència, mentre que Turisme desapareixeria del Consell i es conservaria només al Govern, que és la institució que encara en té les competències. Recordà que és partidari que el Govern no traspassi cap més competència al Consell, com a mínim fins que "no canviï de xip i es dediqui a governar en lloc de pactar".

A banda, Font també digué que recomanaven eliminar les partides de producció per a la ràdio i la televisió del Consell. Segons apuntà, cal complir l'acord d'octubre perquè Televisió de Mallorca i Ona Mallorca deixin de dependre del Consell i passin a ser segons canals d'IB3. Per això, de la producció de continguts, se n'hauria d'encarregar la radiotelevisió balear. Font afirmà que no caldria augmentar el pressupost de producció d'IB3 i reconegué que s'havien equivocat amb el model de televisió, que en comptes de comprar programes havien d'emetre producció pròpia, que seria més barata.

Amb aquestes reduccions de pressupost, el PP pretén aconseguir prou fons per fer viables les esmenes als comptes del Consell que presentarà en el ple d'avui. Font assenyalà que havien fet esmenes per augmentar amb 3,56 milions d'euros la promoció econòmica de les empreses i per dedicar 3,35 milions més d'ajudes a la competitivitat empresarial. Aquestes subvencions, segons el polític popular, han de servir per intentar impedir que més gent quedi sense feina i per fer més ràpida la sortida de la crisi econòmica. En total, volen fer que aquestes partides, que tenen 300.000 euros als pressuposts actuals, creixin 6,7 milions. Pel que fa a les empreses, també reclamà més inversions en obra pública, a banda del pla E, i més encaminades a ajudar els petits empresaris.

Així mateix, Font subratllà que amb les esmenes del PP volien que es dedicassin més doblers a les ajudes socials, a la Llei de dependència i a l'Atenció Primària, a banda de 825.000 € més per a la cooperació internacional.

El portaveu del PP al Consell afegí que farien esmenes per invertir 200.000 euros a començar les obres de reforma de la casa de Blai Bonet i per eliminar la partida d'estudis, treballs tècnics, publicitat i protocol de la ràdio i la televisió del Consell. Aquests darrers 1,525 milions d'euros, precisà, serien per tapar el deute acumulat del teatre Principal, d'1,2 milions, i el que es preveu que hi haurà enguany. També digué que proposaven un milió d'euros més per a equipament dels Bombers.

437 milions

Es preveu que el ple del Consell aprovi avui uns pressuposts de 437 milions, un 20% més que no els del 2009. La crescuda rau, sobretot, en les aportacions de l'Estat i del Govern de les Illes Balears, que sumen 86 milions d'euros. Aquests doblers compensen la caiguda d'ingressos, que és d'un 3,5%. De fet, tots els departaments pateixen retallades, excepte Benestar Social, que continua com l'any passat, i el de Carreteres, gràcies als 62,2 milions del conveni amb Madrid. Tot i amb això, el deute del Consell creixerà enguany 32 milions més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per robines, fa mes de 13 anys
El pp només va a lo "seu" sempre hi ha anat i sempre hi anirà, de manera que ja ho sabem el que volen, ells tenen uns votants "fidels" des de temps d´en "verga" i el mantenen, en tots els interesos i compromisos que tots sabem i aquest "fonteta" -jaumet font- tocaria està a sa presó perque el "comdemnaren" per "falsedat documental" i prevaricació i malversació i lo que no va sortir però sí que sabem i està escrit en document públic i en sentència "ferma" de manera que no sabem que "pinta" al consell de mallorca ni al parlament balear, Perquè en vicenç soler exbatle de sa pobla fou retirat del càrrec i en jaume font segui al mateix i més, ambdós tenien la mateixa comdemna, que passa aqui, per uns blanc i per d´altres negre?, tanmateix acabarà on ha d´acabar, sino ja ho veureu, "qui mal anda mal acaba" sino mireu el seu amic i company de partit en jaume matas, o en bielet canyelles, com acabà? i com acabarà en josep joan cardona? bon vivant amb tots els ets i uts corresponent, si es que la llandera de déu és justa i llarga i posa a cadascú al seu lloc tard o d´hora, no vos ho pareix?.....
Valoració:4menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Volia dir: "una forma de repartir ..."
Valoració:-1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Seria millor que IB3 se dividís en tres parts, una per Mallorca, altra per Menorca i s'altra per Eivissa, així se tendrien tres televisions, i amb es TDT se podria veure des de qualsevol lloc de l'estat espanyol ses tres televisions.
Una forma de repetir IB3 seria 40% per TVMallorca, 30% per TVMenorca i 30% per TVEivissa (o Pitiüses).
Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 13 anys
Primer: Sa televisió de Mallorca té a la seva web un espai que es diu "televisió a la carta", cosa que serveix per poder veure qualsevol programa de la hemeroteca digital del canal televisiu via internet. En canvi l'IB3 no.
Segon: Ona Mallorca té a la seva web "ràdio a la carta", cosa que serveix per poder escoltar qualsevol programa de la hemeroteca digital de la ràdio via internet. En canvi IB3 no.
Tercer: La qualitat de la programació de la TVM és molt superior a la d'IB3.
Quart: La qualitat de la programació d'Ona Mallorca e´s molt superior a la d'IB3 ràdio.
Quint: EL pressupost d'IB3 és molt superior al de televisió de Mallorca.
Sext: L'audiència que té Televisió de Mallorca és similar, menys a les notícies, a la IB3.

Una pregunta al senyor Font: Lis dirà aquests 6 punts als seus votants i desprès lis dirà que perquè té enveja de l'actual directiva del Consell canviarà ses coses per a pitjor??? Això seria un gran exercici de sinceritat política (Que ara que penso: Existeix aquest concepte?)

Menys Globos Rojos i més vergonya. Panda de pocavergonyes.
Valoració:7menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 13 anys
Aquest homenet es un "fenòmeno" fins i tot ha resucitat mès persones que el Bon Jesùs! Vos en recordau fa uns anys a Sa Pobla que votaren no se quants de morts? Ara en serio:me fa mal a ses orelles sentir-lo sempre emprenyat,parlant de estalvi pùblic quant ell i tots el seus companys de Govern varen aficar ses mans dis el calaix.Ell està imputat,però ben cara alta i escainant com un gall! No sè com no els a cau sa cara de vergonya.Tots a protestar davant sa convenciò del PP els dies 15 y 16.Que vegin que volem lo que es nostre i no ens passa pels c..... que venguin aqui i riuren-sen de noltros.
Valoració:3menosmas
Per Pep, fa mes de 13 anys
Això farà un tro !!
Valoració:1menosmas
Per saulo, fa mes de 13 anys
A ver si nos aclaramos, pero según leo en la noticia nadie habla de terminar con radio mallorca, sino que esta pase a formar parte de IB3. Realmente no tienen sentido tener tantas televisiones públicas, lo importante es que las que existan tengan buenos contenidos y sean lo menos deficitarias posibles. En cuanto a la Conselleria de Turisme del Consell alguien sabe a que se dedican???
http://mallorcaverd-e.ning.com
Valoració:-5menosmas
Per Corc, fa mes de 13 anys
La millor televisió i la més barata és la televisió de Mallorca i això no agrada als que durant anys s'han dedicat a fotre els doblers dels ciutadans com han fet els polítics del PP i com fan els d'UM a IB3.
Valoració:11menosmas
Per Corc, fa mes de 13 anys
La millor televisió i la més barata és la televisió de Mallorca i això no agrada als que durant anys s'han dedicat a fotre els doblers dels ciutadans com han fet els polítics del PP i com fan els d'UM a IB3.
Valoració:7menosmas
Per un poble honrad no com tú, lladre i malapersona., fa mes de 13 anys
Aquest fonteta el que ha de fer es callar i mirar el seu tarannà com a polític i la condemna i sentència en ferm per la seva mala actuació i corrupció i prevaricació en temp del batle viceç soler, ha arribat aquí on a arribat perquè és un "trepa" de "mucho cuidado" perque m´entengui, cuidado con el perro no cuidado con "fonteta" jaume de los patos font.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente