algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Una empresa que era subvencionada pel Consell féu pagaments directes a Vicens

Segons un informe d'Hisenda, Studio Media Comunicació va retribuir el diputat autonòmic entre els anys 2001 i 2003

Studio Media Comunicació SL efectuà pagaments directes, durant els exercicis de 2001, 2002 i 2003, a l'exconseller insular de Territori i diputat autonòmic del Grup Mixt, elegit a les llistes d'UM, Bartomeu Vicens, segons un informe de l'Agència Tributària que és part del sumari del cas Son Oms, investigat pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma. La seu de la societat administrada fins al 2006 per Alfredo Conde ja va ser objecte d'un escorcoll que més tard desencadenà l'anomenada operació Maquillatge -sota secret de sumari- i que suposà la confiscació de documentació en diverses empreses: el Consell de Mallorca, Televisió de Mallorca i Ona Mallorca. Així mateix, la comissió judicial inspeccionà el despatx del conseller de Turisme, Miquel Nadal.
La Fiscalia Anticorrupció i el Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional rastregen possibles vincles de finançament entre UM i un centenar de societats.

L'estudi d'Hisenda destaca que la pràctica totalitat dels ingressos d'Studio Media Comunicació deriva del Consell de Mallorca, de vegades amb empreses participades al cent per cent per aquesta entitat pública, com ara Radiotelevisió de Mallorca SA. Algunes companyies, així mateix, estan vinculades a l'expresident del Parlament Maximilià Morales, al Consell de Mallorca i a Windex Trading SL. Aquesta darrera està relacionada amb Metalumba SL. De 2006 ençà, l'administradora d'Studio Media Comunicació és Elizabeth Diéguez, dona d'Alfredo Conde i presumpta testaferro de Bartomeu Vicens.

Vincle comercial

L'Agència Tributària també estableix al mateix informe un vincle comercial entre Studio Media Comunicació i Vídeo U SA, investigat en l'operació Maquillatge. Segons Hisenda, Studio Media ha declarat que en l'exercici de 2004 va fer una venda a Vídeo O SA per 120.000 euros i, "ateses les activitats d'ambdues empreses, s'hauria de sol·licitar un aclariment quant a la naturalesa i al concepte de la venda o prestació de servei", subratlla l'estudi. El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, investiga una part del sumari del cas Son Oms, atès que una altra de les peces en les quals figura Vicens en qualitat d'aforat és competència de la Sala Civil i Penal del TSJB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.