algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La trama oculta de l'operació Maquillatge

L'operació Maquillatge, que feren dimarts la Fiscalia Anticorrupció i el Grup de Delinqüència Econòmica del CNP, centra les investigacions en tres societats.

Els delictes que es poden haver comès són prevaricació, malversació de fons públics i blanqueig de capital. A més dels qui apareixen al capdavant de les societats, considerats simples testaferros, se sospita de Maria Antònia Munar, Miquel Nadal i Bartomeu Vicens.

La primera societat és Studio Media, en la qual figuren el periodista Alfredo Conde i Elisabeth Diéguez, relacionada amb Vicens. Se sospita que es desviaren doblers a través d'Ona Mallorca.

La segona societat és Vídeo U, que ha obtingut molts contractes del CIM i de Televisió de Mallorca, amb el Gabinete Sard, propietat de Miquel Sard Vicens, familiar de la dona de Nadal, enmig de les operacions. Es creu que alguns contractes, o molts, no s'obtingueren per vies legals.

La tercera societat és Nova Singladura, i aquí n'hi apareixen quatre més. D'una d'aquestes, Inversora Iduena, n'ha mort el propietari, però també s'investiga. Les altres són Metalumba, Consultair i Mozalbete. L'empresa matriu es dedica a la venda d'immobles i a la construcció.

Darrere Metalumba se sap que hi ha el diputat Bartomeu Vicens. Pel que fa a Consultair, se sospita que Nadal i la seva dona hi són pel mig. L'administrador únic és Miquel Sard. A Mozalbete l'administradora és Maria del Rosario Martín Piris, relacionada laboralment amb Munar.

S'ha constatat que en contractes d'Studio Media i Vídeo U hi ha la firma de Munar. Però per ara tot això són sospites, malgrat que no s'ha analitzat tota la documentació confiscada i que no es farà fins d'aquí a vint dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.