algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Un Consell de Ministres “cabdal”

El Govern de l'Estat es reuneix avui amb caràcter extraordinari a Palma per tractar de manera monogràfica mesures per al sector turístic. L'Executiu autonòmic espera acords “transcendentals”

El Consell de Ministres es reuneix avui de manera extraordinària al palau de l'Almudaina de Palma. Hi ha una gran expectació tant per l'excepcionalitat de l'encontre setmanal del Govern de l'Estat fora de la Moncloa com pel seu contingut, dedicat de manera monogràfica al sector turístic, clau per a l'economia balear. Tant és així que la portaveu de l'Executiu autonòmic, Joana Barceló, qualificà ahir de "cabdal" aquest Consell de Ministres i afirmà que n'esperen acords "transcendentals".

Tal com ha avançat el president, Francesc Antich, és previst que l'Executiu central aprovi avui, de manera específica per a les Illes, una partida de 40 milions provinents del desplegament estatutari que es destinaran a modernitzar zones turístiques, 10 dels quals seran per posar en marxa el projecte de reforma de la Platja de Palma. No obstant això, el mateix Antich, que ha preparat aquesta reunió a Palma en contacte amb el secretari d'Estat de Turisme, el mallorquí Joan Mesquida, avançà dimecres que espera alguna "sorpresa" més per a les Balears d'entre els acords d'avui del Consell de Ministres.

El cap del Govern autonòmic aprofitarà l'ocasió per rebre al Consolat de la Mar el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Després d'això, ambdós oferiran una roda de premsa conjunta al saló gòtic del palau de l'Almudaina, seu de l'encontre de l'Executiu central. El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, quedarà a l'Illa per reunir-se dissabte amb el sector turístic de l'Arxipèlag.

Zapatero es referí ahir a Madrid a la trobada ministerial prevista a Palma. El mandatari anuncià que s'hi aprovarà "un ampli paquet de mesures de suport i modernització per a un turisme sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental. Així mateix, remarcà el paper "clau" d'aquesta activitat dins l'economia espanyola i assegurà que el seu gabinet farà un "esforç determinant" per a la seva modernització. Zapatero també elogià el conjunt del sector turístic espanyol i considerà que "és, probablement, el millor del món".

A tot això, la vicepresidenta primera del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, ja es desplaçà ahir fins a Mallorca i al capvespre visità el Palau de l'Almudaina per comprovar que tot estava enllestit per a la reunió d'avui dematí. Prop de 300 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Cicil s'encarregaran de vetllar per la seguretat.

Una vegada hagi acabat el Consell de Ministres i la posterior compareixença de premsa dels presidents Zapatero i Antich, el Govern balear oferirà un dinar als representants de l'Estat i a altres autoritats autonòmiques, insulars i municipals en el restaurant del Reial Club Nàutic de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 14 anys
Aquesta genteta ja me comença a fer oi de bon de veres...
Valoració:2menosmas
Per desconcert, fa mes de 14 anys
i......? tot seguirá igual.....!
Valoració:8menosmas
Per Es Botones, fa mes de 14 anys
Si no se hagues derogat la ecotaxa, desde l'any 2003 fins l'any passat se hagueisin recaudat 270 milions d'euros, i ara amb 40 milions pegam bots d'alegria. Mirau que s'en aguesen fet de còses amb aquets 270 milions. Gracies Srs.hotelers i govern Matas!!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente