algo de nubes
  • Màx: 20.33°
  • Mín: 13.26°
20°

Més presència policíaca per cobrir la temporada

Un total de 328 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil es desplegaran a Balears per reforçar la seguretat ciutadana a l'estiu

Un total de 328 agents més, entre policies nacionals i guàrdies civils, seran presents a les Illes Balears fins al pròxim mes de setembre. Si es calcula les baixes que hi haurà entre els agents que acaben enguany les pràctiques i que demanen un trasllat, l'augment policial a l'Arxipèlag per garantir la seguretat ciutadana durant els mesos forts de la temporada turística queda en aproximadament 80 agents. Amb aquesta ampliació es pretén reforçar tant els agents que patrullen, els policies del servei especial i fiscal, com els agents de trànsit, de tràfic de drogues i explosius, "operacions que augmenten durant l'estiu". Així ho explicà ahir en una roda de premsa el delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, acompanyat pel cap superior de la Policia Nacional, Bartomeu Campaner, i el coronel de la Guàrdia Civil, Basilio Sánchez Rufo.

Dels 328 policies, 113 pertanyen a la Policia Nacional i 215 a la Guàrdia Civil, que fa dues setmanes que són a les Illes i hi quedaran fins a final de setembre. Pel que fa al trànsit, el delegat ha recomanat prudència, ja que si l'any havia començat amb bones xifres d'accidents, el darrer mes mes i mig hi ha hagut molts xocs de motos en poc temps, que han fet pujar la mitjana. En una altra línia, el delegat del Govern remarcà que bona part de l'increment està destinada a les zones turístiques, ja que és important "estar presents i fer-se visibles" allà on hi ha visitants, "per prevenir situacions de perill i respondre immediatament qualsevol emergència".

Radars a l'octubre

Segons la provinència dels visitants, però, la rebuda serà diferent. Així, Socias aprofità ahir l'ocasió per anunciar la posada en marxa a partir d'octubre d'una xarxa de radars arreu de les Illes que "detectaran quasi bé totes les barques d'immigrants, per tal de retornar-los" als seus països.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 14 anys
Amb el que costen els policies podriem mantenir tots els xorissos de l'illa . Amb el que costen les presons, igual.
Valoració:5menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 14 anys
Per Son Servera, Arta, Sant Llorenç, Manacor,Felanitx, estan molt preocupats per la falta de seguretat: manquen Guardies Civils, mentres tant a la còsta dels pins n'hi ha de sòbre guardant la piscina d'en PJ.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente