algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Barceló demana a Zapatero que compleixi el compromís electoral de millorar la financiació

Francesc Fiol (PP) va més enllà i qualifica la trobada d'ahir de 'fracàs'

El secretari general del PSM, Biel Barceló, ha manifestat avui la seva preocupació per l'estat de les negociacions entre els Executius central i autonòmic sobre el nou model de finançament, que s'ha de tancar com a tard el pròxim 15 de juliol, segons manté el Govern central.

En un comunicat, Barceló ha considerat que el fet que l'última proposta de vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, no situï les Balears a la mitjana estatal de finançament per càpita "no té cap justificació i és totalment inacceptable".

El també portaveu del Bloc ha recordat que amb el sistema de finançament actual algunes comunitats reben fins un 50% més de recursos per càpita que les Illes, pel que segons la seva opinió no hi ha cap argument que justifiqui el manteniment d'unes desigualtats tan abismals. "Mantenir els privilegis d'alguns territoris i, alhora, l'espolii fiscal que sofreixen les Balears és condemnar la comunitat a continuar amb l'empobriment progressiu de la qualitat dels serveis públics", ha recalcat.

Barceló ha denunciat que si Zapatero no rectifica i millora substancialment la proposta, estarà incomplint el compromís electoral adquirit durant la campanya del 2008, quan va reconèixer que Balears està maltractada per l'actual sistema de finançament i "va prometre que el nou model solucionaria el problema".

Així, el portaveu ha recordat que l'anterior ministre d'Economia, Pedro Solbes, també va reconèixer que Balears era "històricament" la comunitat més mal finançada de l'Estat. Finalment, Barceló ha reiterat que Balears ha d'estar per sobre de la mitjana en finançament per càpita, per poder compensar el dèficit històric i al retard de la qualitat dels serveis, així com per finançar les competències en tren i carreteres.

 El PP critica també la trobada

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP, Francesc Fiol, ha qualificat avui la reunió del president del Govern balear, Francesc Antich, amb la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, de "fracàs" ja que encara no s'ha concretat un acord sobre el finançament de les Balears.

En declaracions, Fiol ha dit que és "preocupant" que "a pocs dies d'assolir un acord global" sobre el finançament que percebran les Balears "encara no hi hagi acord" i no se sàpiga "què és el que li han ofert" el president balear a Madrid.

Fiol ha dit que "la previsió" fa dos anys era que el Govern balear s'entengués millor" amb el Govern central per ser els dos del mateix partit polític, falsa expectativa, ha remarcat, que "es posa ara de relleu".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 14 anys
El PP sí que ha de callar, ¿per què no ho feren ells quan governaven?
¿per què ens transferiren les competències d'educació i de salut tant mal dotades? ¿per què ens OBLIGAREN a acceptar les de salut amb amenaces? Revisau l'hemeroteca...
Valoració:0menosmas
Per Dubtós, fa mes de 14 anys
Financiació o finançament? Crec que haureu de contractar més correctors
Valoració:5menosmas
Per J.M., fa mes de 14 anys
Barceló, val més que callis. Deixau a n'Antich acabar de barrinar el negoci, callau i a final de mes butxaca. Els que estem a l'atur no tenim tanta de sort com alguns vagos i perduts que just fan com a fer feina, i això en Mallorca saben el que és.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente