algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Fiscalia vol que Massot pagui 42.000 euros

Són els doblers que el principal imputat del cas Andratx hauria guanyat assessorant una promotora malgrat ser un funcionari públic

38088
Jaume Massot, amb el seu advocat, Fernando Mateas, avui. | Ferran Aguiló - P.B.

La Fiscalia i l'acusació particular sol·licitaren ahir que Jaume Massot, considerat el cap de la trama de corrupció de l'Ajuntament d'Andratx, torni els més de 42.000 euros que hauria guanyat assessorant una promotora, tot i ser funcionari públic. Massot es va asseure ahir per tercera vegada a la banqueta dels acusats per fets relacionats amb el cas Andratx. En aquesta ocasió, s'enfrontava a una acusació de negociaons prohibides.

Segons la Fiscalia i l'acusa- ció particular, l'exresponsable de l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx hauria assessorat la promotora, S'Almudaina II, a l'hora de presentar un reclamació contra el Govern balear per la pèrdua d'aprofitament urbanístic d'uns terrenys que quedaren protegits l'any 2000 per la modificació de la Llei d'espais naturals.

Aquest assessorament s'hauria realitzat a través de l'empresa Territoria Asesores, l'administradora única de la qual és la dona de Massot des de l'any 2000 fins al 2006.

Durant aquest període, l'acusat ocupà els càrrecs de cap de l'àrea d'Urbanisme d'Andratx i, des de juny del 2003, director general d'Ordenació del Territori del Govern balear, cosa que li impediria dur a terme aquest assessorament. Massot, però, negà haver assessorat la promotora S'Almudaina II quan era director general.

La Fiscalia li demana, a més, una pena de 72.000 euros i tres anys d'inhabilitació per a càrrec públic. L'acusació particular sol·licita 36.000 euros i una inhabilitació de tres anys. D'altra banda, la defensa sol·licità la lliure absolució. La vista, als jutjat penal número 3 de Palma, va quedar vista per a sentència.

Silenci

Estava previst que el judici es perllongàs fins avui, però la negativa de Jaume Massot i de la seva dona, citada al judici com a testimoni a respondre les preguntes de les acusacions accelerà la vista i permeté que quedàs ahir vista per a sentència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.