algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

Salut obre una investigació per la mort d'una pacient

Roser Sánchez Serra, de 30 anys, va morir dimecres a Son Dureta després d'haver-se sotmès a una intervenció quirúrgica senzilla a l'hospital Mateu Orfila de Maó

La Conselleria de Salut i Consum ha obert una investigació amb l’objectiu de recopilar prou informació per determinar les causes exactes de la mort de Roser Sánchez Serra, una pacient menorquina de 30 anys que finà dimecres després d’haver-se sotmès a una laparoscòpia perquè li extirpassin un quist ovàric. Roser Sánchez Serra va ser ingressada dimecres dematí a l’hospital Mateu Orfila de Maó, on va ser intervinguda d’aquesta operació menor. Durant el procés quirúrgic, es produïren complicacions que agreujaren l’estat de la pacient i que obligaren a traslladar-la amb helicòpter al centre sanitari de Son Dureta, a Palma, on no pogueren fer res per salvar-li la vida.

Les primeres hipòtesis suggereixen que el material quirúrgic emprat pel ginecòleg encarregat de l’operació hauria seccionat artificialment una artèria vital, cosa que hauria causat una hemorràgia important. Una vegada frenada la pèrdua de sang, el delicat estat de Roser Sánchez motivà que la duguessin de Maó a Son Dureta. Va ser durant el trasllat amb helicòpter que la ferida es tornà a obrir i provocà el greu empitjorament de la jove menorquina. En arribar a l’hospital palmesà, va ser intervinguda d’urgència, però l’equip mèdic no hi va poder fer res més que certificar la seva mort.

"No hi ha hagut mala praxi"

La Gerència de l’Àrea de Salut de Menorca i la direcció mèdica de l’hospital Mateu Orfila assenyalaren ahir en un comunicat que "el procés quirúrgic seguit –preoperatori, operatori i tractament de la complicació– s’ajustà en tot moment als criteris mèdics més estrictes", a més d’afanyar-se a descartar la possibilitat que s’hagués tractat d’un cas de mala praxi professional. Per aclarir les circumstàncies exactes de la mort de Roser Sánchez Serra, la Gerència i el Servei de Salut de les Illes Balears recollien ahir tota la informació relativa als motius que determinaren la complicació que derivà en la mort de la pacient. El director gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, lamentà en nom del centre sanitari el fatal desenllaç, i l’atribuí a un accident. "No hi ha hagut negligència ni mala praxi professional, sinó un gran infortuni", assegurà Gómez Arbona. Ahir, l’Àrea de Salut de Menorca, el Servei de Salut i la Conselleria de Salut i Consum traslladaren públicament el condol als familiars de la pacient menorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per E., fa mes de 13 anys

Ànims per sa familia de na Roser.
Trop que tenim sort de tenir un hospital a s'illa des costat amb més bons metjes que a l'hospital Mateu Orfila perquè sempre que passa cosa greu o petits falls de algun metge tenim que corre cap a Son Dureta.

Valoració:4menosmas
Per Gonzalo Sánchez, fa mes de 13 anys
Com a Pare de na Roser, DESPRES de 19 mesos de NO VIURE, com ella, encara estic esperant tot el que ha publicat el Sr. ARBONA i El Conseller de Salut (no vull saber el su nom) ens haviem de reunir el4 de Setembre de 2009, encara l'esper. Que no hi hagut mala praxy?????????? Si es Jutges, Fiscals i Advocats traballesim comhem fet la seva MARE i jo mateix, segurament, dubtariem tots. Nomes dic que DUBTARIEM............ IN DUBIO PRO REO..........
Valoració:2menosmas
Per Déu ens guard de la bona praxi d'aquest metge, fa mes de 15 anys
No hi ha hagut mala praxi, però el mort no és el metge.
Valoració:4menosmas
Per granota, fa mes de 15 anys
A Menorca tenim greus problemes! Sempre igual, sempre hem d'anar a Palma o a Barcelona quan hi ha complicacions, i després ens venen tota la merda sobre la igualtat de totes les illes. "No hi ha hagut mala praxi" ara resultarà que la vena es va tallar sola! I els instruments? jo no en tinc ni idea de medicina ni dels seus instruments, però aquí hi ha cosa que no quadra... Suposo que abans de fer l'intervenció és te cura de que tot vagi bé... Una merda! Em sap greu, perquè ràbia és el que ara sento.
Descansa en pau Roser. (un ex company de l'institut)
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente