nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Data límit: 31-12-2009

Avui arranca una campanya del Govern per conscienciar de la necessitat d'adaptar-se a la Televisió Digital Terrestre. Anuncis en premsa i espots televisius ens recordaran que el gener de 2010 aquesta serà l'única manera de veure la tele

El 31 de desembre de 2009 tindrà lloc l’apagada analògica a Mallorca. El senyal de televisió que rebem ara, l’analògic, desapareixerà i a partir d’aquell dia els aparells de televisió només rebran el digital. Les llars que no s’hagin comprat un decodificador o una televisió amb aquest giny incorporat no veuran cap canal. Per tal de conscienciar la societat d’adaptar-se a la Televisió Digital Terrestre (TDT), el Govern balear engega avui una campanya publicitària que ha costat 186.000 euros.

La iniciativa nom "Tu sense la TDT" i la seva imatge són uns ulls oberts envoltats de fosca, que simbolitza un ciutadà que no s’ha adaptat al nou senyal televisiu i que, en conseqüència, no veu res.  L’Executiu autonòmic pagarà 57 anuncis en premsa, 1.485 falques de ràdio, 7.000 cartells publicitaris (que es col·locaran a Palma i a les localitats més importants de les Illes Balears) i 345.000 fullets informatius. Internet no quedarà exclosa d’aquesta campanya i, a més a més de posar publicitat en diverses pàgines web, el Govern n’ha creat una de pròpia amb informació i posarà un número de telèfon per solucionar dubtes.

Així mateix, es repartiran 100.000 imants per a les geleres que recordaran les dates de l’apagada, i a diversos mercats de Nadal hi haurà informadors per respondre els dubtes que s’hi puguin plantejar. De tota manera, la peça estel·lar de la campanya serà un espot de més d’un minut de durada que s’emetrà per televisió i als cinemes (se’n faran 1.200 projeccions en diferents sales). L’anunci està inspirat en el cinema i sembla el tràiler d’una pel·lícula.

Només un 30% de penetració

Antoni Manchado, director general de Tecnologia i Comunicació, explicà ahir que, mentre se’n consciencia els ciutadans, el Govern està realitzant les actuacions necessàries perquè tot el territori de les Illes Balears pugui rebre el senyal digital. A hores d’ara, n’hi ha una cobertura del 92%, davant d’un 98% de la televisió analògica. Manchado assegurà que en arribar l’apagada la cobertura serà del 100%.

Cosa ben diferent succeeix amb la penetració en la societat, ja que només s’ha adaptat a la TDT entre un 30 i un 35 per cent de la població. Per aquesta raó el Govern ha engegat la campanya i, quan acabi, realitzarà una enquesta telefònica per veure’n els resultats. Manchado, a més, donà ahir alguns consells per als ciutadans, com ara comprar-se una televisió que incorpori ja el decodificador de TDT, en cas que hagin d’adquirir un nou aparell, i fixar-se bé en les ofertes que puguin realitzar algunes botigues, ja que podrien comprar una tele que no rebi el senyal digital. El 31 de desembre del 2009 serà l’apagada analògica a Mallorca. A Eivissa i a Menorca tindrà lloc mig any abans, el 30 de juny. Mentrestant, a Formentera ja només es rep el senyal digital. La campanya del Govern balear, que comença avui, acabarà el dia nou de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 15 anys
El comentarista anterior té raó. Abans que la població en general s'adapti a la TDT, primer ho han de fer les administracions competents posant a punt els repetidors. Si volen que la gent vegi la TDT en lloc de l'analògic, què esperen a posar-hi tots es canals que encara no s'hi poden veure?: TV3, C33, C9, Punt 2 i també [M].
Valoració:1menosmas
Per pere, fa mes de 15 anys
és a dir, a partir del 2010 ja no es veurà TV3, ni K3, ni el 33, ni Canal 9, ni Punt 2?
Me pareix que no ho paga adaptar-se si no es pot veure cap d'aquests canals
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente