algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Grosske posa la seva candidatura en dubte

Diu que la selecció per a coordinador general d'IU queda ara oberta després de sortir debilitat de l'assamblea federal

El coordinador balear d’EU, Eberhard Grosske, afirmà ahir que "no és segur" que torni a presentar la seva candidatura a la coordinació general de la formació. Ho justificà manifestant que el procés de selecció del nou candidat "està obert" i és "necessari", i que "s’han de prendre decisions i pensar en fórmules" per aconseguir que el nou coordinador general, que es convertirà en el successor de Gaspar Llamazares, "aconsegueixi el major suport" dels simpatitzants de la formació. Grosske realitzà aquestes declaracions després de l’assemblea federal que va tenir lloc aquest cap de setmana a Rivas Vaciamadrid, a la capital estatal, i en la qual el cap de llista del PCE, Cayo Lara, aconseguí un gran suport dels assistents –i de moment es postula com el nou coordinador general.

En aquest sentit, lamentà que d’aquest encontre no "n’hagi pogut sortir cap successor de Llamazares" per no haver arribat a un acord unànime sobre la persona que el succeirà al capdavant de la formació. Grosske recordà que en aquests moments "tot torna al quilòmetre zero" i donà a entendre que ara "toca transcendir de les candidatures pròpies" i arribar a consensos "necessaris" per assegurar una bona continuïtat del partit. En tot cas, admeté que en algun moment de l’assemblea "sí" que s’havia vist com el successor de Llamazares en la direcció estatal. En aquest sentit, recordà que el seu nom "era dins el bombo, com tants d’altres", per la qual cosa remarcà que altres sectors participants a l’assemblea "també em veien com un candidat ferm".

D’aquesta manera, Grosske subratllà que en en aquesta trobada d’àmbit estatal s’havia aprovat un document, l’Esmena Balears, en el qual s’exposa la reafirmació del projecte d’EU, la coalició de l’Arxipèlag, com una "esquerra alternativa", "sempre fidel als principis de la formació", que es fundà l’any 1986. Alhora, i amb vista a la realització del consell polític, que tindrà lloc el pròxim 14 de desembre, el també tinent de batle de l’Ajuntament de Palma assegurà que el partit ha de centrar el seu "necessari" procés de refundació des d’una perspectiva d’una esquerra al servei dels interessos dels ciutadans, perquè aquests la sentin com "una esquerra més propera" i que representa «realment» els ideals de la gent per aconseguir abraçar un ventall més ampli d’electors.

Dos representants de Balears ,en sectors oposats

Eberhard Gorsske encapçalava l’"alternativa" a l’hegemonia dels representants del Partit Comunista d’Espanya, mentre que el director general d’Immigració del Govern, Manolo Cámara, forma part de la segona via. Amb tot, Grosske posà llenya al foc i remarcà que el fet de tenir dos representants a les Illes en sectors oposats "no és cap problema". Així mateix, es referí a la necessitat que dins el Bloc es vulgui apostar per la pluralitat de partits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.