algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

El PP retira el seu suport a la Llei d'habitatge que s'aprovà el maig

Els populars es desmarquen ara d'aquell acord “històric” perquè creuen que la situació econòmica ja no el fa necessari. Carbonero assegura que es generarà una activivitat d'uns 600 milions al sector

El PP anuncià ahir en el Parlament que retira el seu suport polític a la Llei de mesures urgents per a l’obtenció de sòl públic destinat a habitatges protegits, l’anomenada Llei d’habitatge. Aquesta s’aprovà el passat mes de maig per unanimitat de tots els grups, també del popular, després d’unes duríssimes negociacions per arribar a un acord que aleshores es qualificà d’"històric".

En una interpel·lació al conseller Jaume Carbonero, el diputat popular Antoni Pastor justificà la decisió del seu grup per considerar que la situació econòmica ara ha canviat fins al punt que les mesures urgents previstes no són necessàries perquè el sector immobiliari té problemes per treure habitatges al mercat. El del PP criticà que el Govern hagi emprès en aquest temps "mesures paral·leles" a la llei, com destinar 50 milions a l’adquisició de pisos "sense seguir cap procediment".

Pastor, a més d’això, va ser especialment crític amb el procés seguit pel departament de Carbonera per al concurs públic derivat de la llei per rebre ofertes de sòl. Acusà el conseller de manca de transparència i insinuà que s’haurien fet "aclariments" sobre les bases del concurs per donar avantatges a determinats promotors. Tots aquests arguments foren rebutjats per Carbonero, que mostrà la seva satisfacció per haver aconseguit ofertes de sòl suficients per construir 30.000 habitatges. L’objectiu és fer-ne 10.000, almanco la meitat de protegits, i el conseller assegurà que això generarà una activitat econòmica d’uns 600 milions d’euros en el sector de la construcció de Balears.

"No és que no hi hagi demanda, és que no hi ha habitatges per la demanda que hi ha", defensà Carbonero sobre la necessitat de continuar creant habitatges, però a preus assequibles.

2n Cinturó i Son Espases

En un ple molt poc tens, la presidenta del PP, Rosa Estaràs, tornà a interpel·lar el president Antich pel nou projecte de segon cinturó anunciat pel Consell de Mallorca. Acusà tots els partits del Pacte d’incomplir els seus programes electorals i fer el mateix que el PP i d’afectar fins i tot més el monestir de la Real. Antich defensà que el nou projecte és el resultat d’un "gran acord" i no aixeca protestes. "No s’ha fet un maquillatge perquè les seves carreteres —del PP— són impossibles de maquillar", digué.

Cardona, absent del ple

El diputat i president del PP d’Eivissa i Formentera, Josep Juan Cardona, no comparegué ahir durant tot el ple del Parlament. Així evità ser un altre pic el focus d’atenció de tothom per la seva presumpta implicació en l’escàndol del CDEIB. Segons fonts del PP, Cardona hauria estat absent de la Cambra autonòmica per haver de participar en una reunió de treball a Valladolid.

En qualsevol cas, l’absència del diputat pitiús permeté al PP complir en les votacions d’ahir amb la ‘cortesia parlamentària’, atès que Esperança Marí, representant d’Eivissa pel Canvi, continua recuperant-se a ca seva d’un accident lleu.Tot i el suport, amb matisos, que Cardona ha rebut del seus companys del PP, la pressió sobre ell es manté a l’espera que es confirmi la seva imputació en l’operació Scala i també que comparegui davant la comissió d’ètica del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.