algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Esquerra reelegeix Joan Lladó com a president

El congrés del partit nacionalista renova l'executiva i aposta per reforçar les relacions amb el PSM i Entesa per Mallorca

Joan Lladó fou reelegit president d’Esquerra-illes durant la celebració del desè congrés autonòmic d’aquesta formació. Lladó, que liderarà el partit durant els pròxims quatre anys, fou elegit amb el 70,5 per cent dels vots dels militants presents ahir al Teatre Sindical de Comissions Obreres de Palma.

Esquerra també aprovà el seu full de ruta per als pròxims anys, en el qual l’objectiu principal, a banda de reforçar l’expansió d’aquesta formació, se centra l’enfortiment de l’anomenat "espai de l’esquerra nacional". En aquest sentit, l’estratègia d’Esquerra passarà per reforçar les relacions amb els seus socis del PSM i d’Entesa per Mallorca, partits amb els quals Esquerra assegura compartir l’espai polític. D’altra banda, el congrés també va servir per renovar l’executiva de la formació. Hi destaca la sortida d’aquest òrgan de l’històric militant nacionalista Cecili Buele i l’entrada de Cathy Sweeney, exgerent del Cofuc, com a secretària de política cultural. Josep Serra serà el nou vicepresident del partit; Ildefons Muñoz, secretari d’organització, i Esperança Marí continuarà com a portaveu parlamentària.

Durant el discurs de cloenda, Lladó féu un balanç positiu de l’acció d’Esquerra a les institucions balears i del suport donat al govern progressista. Malgrat això, Lladó criticà l’actuació del PSOE a Madrid, del qual digué que "no té cap voluntat de modificar el sistema de finançament que s’ha basat en l’espoli dels recursos de les Illes Balears".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per tonimigdimoni, fa mes de 15 anys
Evidentment, UM és un dels grans mals de Mallorca, el partit que encarna millor l'antiga Mallorca caciquil, corrupta i venuda, això sí, per mallorquins -no com el PP, que és el refugi dels forasters-. Era lògic que Unitat fracassàs, per tant, perquè la gent del PSM i Esquerra ens hem passat anys lluitant contra aquest model de país i aquesta gent.

Dit això, fa gràcia també que la culpa sigui d'Esquerra: el PSM fa anys que no acaba de sortir de la seva crisi, i com sempre ha fet, no sap què vol: pactar amb CiU o no pactar-hi, fer Bloc o no fer-ne, ser més 'centrats' (gran invent d'en Sampol) o manco, ser més catalanistes o més mallorquinistes... Que la culpa dels mals del Bloc, d'Unitat, o del nacionalisme en general, sigui de la poca presència que encara té Esquerra a les Illes, és senzillament una broma ridícula.
Valoració:7menosmas
Per Pau, fa mes de 15 anys
Tota aquesta gent que en els seus comentaris diu que Esquerra boicoteja o "fa comèdia" amb el Bloc poden concretar exactament a què es refereixen? Més que res és per poder entendre de que xerren i contestar. Moltes gràcies.
Valoració:2menosmas
Per Riera, fa mes de 15 anys
Veig que per aquí hi ha molts de pesemeros rencorosos. Si voltros no heu sabut evolucionar és problema vostre. És hora de llevar-se el senalló de davall el braç i fer feina per aconseguir gent nova que vulgui treballar pel partit, i deixar de plorar tant.
Valoració:4menosmas
Per Txe, fa mes de 15 anys
Llegint les opinions em queda clar el panorama, perquè en veig molts que primen els interessos del PSM per sobre dels de Mallorca o dels Països Catalans.

Pel que veig Esquerra, UM, Entesa i IU són els culpables si el PP governa. Si el Bloc treu mal resultats també és culpa dels partits que acompanyen el PSM. I aquests creuen que el PSM és l'únic partit que representa l'opció de la sobirania del nostre poble.

Crec que anau confosos. Fa temps si que el PSM fou el partit que majoritàriament representava aquests interessos...però ha plogut. Esquerra ha crescut molt sobre tot als pobles (ja hi ha regidors a Bunyola, Sineu, Manacor...) i a les europees aconseguiren més vots que el PSM. Però no es tracta de veure qui treu més o menys vots, Ara es tracta de fer una aposta conjunta i potent per aglutinar les diferents sensibilitats del país amb els diferents matisos. El que no es pot fer és cercar enemics entre els que defensam pràcticament el mateix. el PP aglutina sensibilitats més diverses que les nostres en un sol partit (liberals, democratacristians, ultradretans, gonelles...).
Valoració:5menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Unitat va fracassar perquè el PSM actuà massa temps com si l'enemic número 1 fos UM i no Espanya.
Valoració:1menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Bloc -> IU -> Espanya
Unitat -> independència
Valoració:3menosmas
Per Forà, fa mes de 15 anys
Un sol centre-esquerra nacional (PSM+ERC+ENTESA)
Valoració:6menosmas
Per Joan Pau, fa mes de 15 anys
És increible quant de politòleg hi ha pel món, amb tantes matemàtiques acabarem de perdre els ideals.
Valoració:-2menosmas
Per Peo, fa mes de 15 anys
De puta mare, sí. Sense Bloc haguessin estat 0 regidors del PSM, 0 ò 1 d'EU i 0 d'ERC i tendríem na Cirer de batlesa. I amb el Bloc ben fet, sense Esquerra i Entesa emprenyant, tal vegada haguessin estat 4 ò 5. Però voltros continuau així, que sou l'única esperança de na Rosa Estaràs i d'en Cal.los Delgado.
Valoració:0menosmas
Per pepet, fa mes de 15 anys
El Bloc funciona de puta mare de 5 regidors a Palma a 2... El Bloc funciona per fer gran el PSOE. Es veritat però que un PSOE gran pot frenar el PP, però un PSOE gran dona embranzida a l'Espanya de sempre
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente