cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Malestar de Munar per la destitució de Nicolau

L'expresidenta d'UM comparteix dinar amb l'afectat i altres càrrecs l'endemà de la decisió de l'executiva

La presidenta d’honor d’Unió Mallorquina (UM) i exlíder de la formació, Maria Antònia Munar, traslladà ahir a diferents companys de partit el seu malestar per la destitució de Damià Nicolau en el càrrec que ocupava a la Conselleria de Medi Ambient, acordada dilluns per la nova executiva, que encapçala Miquel Nadal.Més enllà d’aquest malestar, Munar compartí taula amb Nicolau, exsecretari general seu, en un dinar a Palma en el qual també eren presents altres càrrecs de la formació com el conseller de Turisme, Francesc Buils, i el diputat Bartomeu Vicens. L’altre diputat, Josep Melià, membre de l’executiva actual, no dinà amb ells.

Durant la trobada a la taula es criticà obertament la decisió de l’executiva de cessar Nicolau sense tenir el consens suficient en el si del partit ni el suport del consell polític. Amb tot, la direcció prengué aquesta decisió per unanimitat i això vol dir que tingué el suport del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i del batle de Campos, Guillem Ginard, antigament propers a Nicolau, Vicens i Munar.Per altra banda, l’encara gerent de l’Agència Balear de l’Aigua insistí ahir que no pensa acceptar la ‘sortida’ que li donen cap al Consorci de la Platja de Palma.

Nadal defensa la decisió

Per la seva banda, el president Miquel Nadal defensà la decisió presa sobre Damià Nicolau i assegurà que aquest encara no ha comunicat res al partit. Afegí que, si no accepta el nou càrrec, UM posarà un altre "pes pesant" en el projecte de la reforma de la Platja de Palma.

El responsable final del cessament del de Porreres, el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, manifestà per la seva banda que ell compleix les ordres que rep de l’executiva —de la qual ell forma part com a vicepresident— i avisà Nicolau que "tothom, ell mateix i el seu càrrec, ha d’estar a disposició del partit, també jo mateix".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.