algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Rodrigo de Santos, detingut per un delicte d'abusos sexuals a menors

Presumptament hauria comès el delicte mentre era regidor a Cort. Hauria mantingut relacions amb dos nins que ara tenen 14 i 15 anys

L’exregidor del PP de Cort Javier Rodrigo de Santos fou detingut ahir i dormí als calabossos de la Prefectura de Palma, acusat d’un presumpte delicte d’abusos sexuals contra dos germans menors d’edat i veïns de Palma que en aquests moments tenen 14 i 15 anys. Aquest és el segon suposat escàndol sexual que esquita la carrera política de De Santos i el tercer presumpte cas que s’investiga en contra seu.

De fet, la detenció d’ahir es produí minuts després que l’exregidor acudís a la seu de la Fiscalia de les Balears per declarar com a imputat sobre un cas de suposada corrupció, l’adquisició i la instal·lació del castell de jocs infantils al parc de la Riera de Palma per 1,4 milions d’euros.

L’exregidor de Palma va negar totes les imputacions relacionades amb els presumptes abusos sexuals a menors, segons va explicar ahir el seu misser, Bartomeu Vidal, en sortir de l’edifici policíac on l’acusat declarà ahir horabaixa.

Avui dematí Javier Rodrigo de Santos sortirà dels calabossos per passar a disposició judicial per declarar com a imputat davant el jutge de guàrdia, que decidirà si queda en llibertat i si li ha d’imposar cap fiança o cap mesura cautelar. La seva entrada als jutjats serà, previsiblement, amb manilles.

Diverses denúncies
La investigació policíaca pels suposats abusos sexuals contra menors començà fa uns mesos, poc després que es destapàs que, quan era regidor del PP, Rodrigo de Santos havia malversat devers 50.000 euros de Cort i havia dut una vida oculta impregnada de l’addicció al sexe i a les drogues. Una família informà dels possibles abusos, però no formalitzà la denúncia per abusos a menors. Tot i així, després arribaren més informacions de possibles casos i les sospites contra Rodrigo de Santos es començaren a fer cada pic més evidents.

La detenció d’ahir estaria relacionada amb una d’aquestes denúncies, la de la mare dels dos nins de Palma que ara tenen entre 14 i 15 anys, que fou registrada fa poques setmanes. Segons les investigacions policíaques, quan era regidor d’Urbanisme, De Santos havia visitat diverses famílies desestructurades del barri del Rafal, entre altres zones, i establí relació amb mares i infants. La Policia investiga si cap d’aquests infants podria haver patit alguna mena d’abús sexual per part de l’exregidor, ja que sobre ell pesa més d’una acusació.

Imatge, trajectòria i dignitat
La carrera política i la imatge pública de l’exregidor del PP Javier Rodrigo de Santos han quedat destrossades des que es destaparen les seves suposades aventures nocturnes a càrrec dels contribuents. Si el coneixement de les seves festes amb cocaïna i els boys acabaren amb la imatge pública de Rodrigo, la presumpta relació sexual amb menors el podria conduir a la presó.

Ara per ara, el cas més clar que l’inculpa és el de la malversació de 50.000 euros públics. Ell mateix reconegué els fets "genèricament". De fet, aviat se sabrà la data del judici, que es realitzarà amb un tribunal popular. Però el tribunal no haurà de dir res sobre allò estrictament personal, encara que fos escandalós per tractar-se de l’exnúmero 2 de Cort, sinó sobre el fet que els doblers se’ls podria haver gastat en cocaïna i en serveis sexuals.

L’altre cas, en canvi, fa temps que s’investiga, però de moment no hi ha cap querella sobre la taula, sinó la denúncia de l’actual batlessa de Palma. Els fiscals Anticorrupció tenen moltes sospites que l’exregidor cometé tres delictes diferents (suborn, tràfic d’influències i prevaricació) en la compra dels jocs infantils del parc de la Riera, una rèplica del castell de Bellver que costà a Cort, amb la instal·lació inclosa, 1,4 milions d’euros.

El primer cas ha acabat amb la imatge pública de Rodrigo. El segon, amb la seva trajectòria de gestor estricte i de polític responsable. La causa que es destapà ahir, si es prova, acabarà de manera definitiva amb la seva dignitat personal.

Vidal: "Rodrigo ho ha negat tot"
Ahir horabaixa, a les 19.15 h, el misser de l’exregidor del PP Javier Rodrigo de Santos, Bartomeu Vidal, entrà a les dependències policials del carrer Ruiz de Alda de Palma assegurant que no sabia el perquè de la detenció del seu client en aquells moments.

Dues hores més tard, el lletrat sortia de l’edifici policial dient: "El meu client està acusat d’un delicte de relacions amb menors", sense especificar en cap moment de quin tipus de relacions se l’acusava. El misser sentencià: "Ell, en principi, ho ha negat tot, però demà passarà a disposició judicial i declararà per aquests fets". Després d’això baixà les escales i se n’anà amb passes ràpides, amb una allau de periodistes que el perseguia fent-li preguntes, però sempre amb el silenci de Tomeu Vidal com a resposta.

Tot aquest cas ha agafat molt de sorpresa tant el misser Vidal com l’acusat De Santos. Al matí ambdós estaven citats pels fiscals Anticorrupció de Balears, Pedro Horrach i Juan Carrau, que prengueren declaració a l’exregidor d’Urbanisme de Cort pel cas del parc de la Riera.

Allò que no sabien és que després de declarar els esperava una dotació de policies. La seva intenció era arrestar De Santos i conduir-lo en un cotxe cel·lular als calabossos de la Prefectura, on esperaria fins a ser interrogat pels investigadors pels presumptes abusos a menors.

El misser de Rodrigo de Santos no va veure amb molt bons ulls l’actuació policial. Tomeu Vidal recorda que el seu client sempre ha complert la llei, ja que mai no ha intentat escapar de la Justícia i sempre ha acudit a declarar voluntàriament quan se l’ha requerit. És per això que el misser considera "innecessària i desproporcionada" l’actuació policial contra De Santos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per lo bernat, fa mes de 15 anys
Qualcú hem sabria dir si aquest individu te connexions amb l'opus?
Valoració:1menosmas
Per Dieter Boerbër, fa mes de 15 anys
Yo también quiero saber quién coño facilitó los papeles a este individuo para que viviera a vivir a esta preciosa Isla y a perjudicar el buen nombre de Mallorca?
Valoració:0menosmas
Per Cognon, fa mes de 15 anys
Qui va dur a aquest immigrant perniciós a Mallorca? En Matas? Qui va ser? Cal saber-ho. Volem saber la veritat! Queremos saber La Berdaz!
Valoració:0menosmas
Per Calígula, fa mes de 15 anys
Anirà el Santos a la processò de Setmana Santa, amb una caputxa i arrosegant cadenes, fustigant-se amb una fusta i ajustant-se el cil.lici, per expiar els seus pecats terrenals? Ja se n'ha confessat? Al menys que es confessi i que demani perdó publicament i als seus correligionaris, tant els católics com els companys de politica. I que agraeixi al poble balear el fet que, malgrat sigui un immigrant, s'hagi fet d'or a les seves expenses.
Valoració:1menosmas
Per brut, fa mes de 15 anys
cpmib, hem de començar a dir les coses per el seu nom, a mi els que hem fan més pena son els nens del qui ha pogut abusar. els seus fills el que han de saber es que ells no son responsables del que ha fet el seu pare. I la seva dona... crec que una dona qui ha estat directora general no es beneita. Es a dir si el tipo abusava de nins a ca seva i ella hi era el que hem de pensar es si no ho veia o si no ho volia veure. o el que es pitjor si ho sabia i callava llavors seria complice. si fos casat y el meu home vengués a les tantes tot passat de coca i amb el cul rebentat me n'adonaria i al manco al deixaria si tengués dignitat.
Valoració:1menosmas
Per cpmib, fa mes de 15 anys
aquest comentari no mes es per en BRUT.
aixo no fa gracia. apart de tot veig que saps que alimenta molt, pot esser sa teva propia experiencia.
Un altre cosa, qui pot imaginar tant com tu no se fa molt enfora d'aquest que vols jutja.
Valoració:1menosmas
Per cpmib, fa mes de 15 anys
vull dir que a pesar de que tot el que li atribueixen es fatal, trob que se tendría que dur amb mes discreció, no per ell evidentment, per la seva familia, aquest senyor, malgrat qui sia i que faci te uns fills i una dona que no es mereixen la publicitat sensacionalista que es fa de ell per es temes sexuals i drogue, que sempre venen, sino també per esquitxar sa politica. Podria dir vos moltes coses brutes de sa politica i dels politics però sa discreció es una eina que els radicals no han conegut mai. Però estau tranquils perque sempre hi ha gent pitjor que vos o pot fer a voltros. Jutjau-lo i si es cert que pagui sa seva pena com digui es codi penal, pero no feseu publicitat que faci mal a altre gent inocent com puguin esser es seus fills.
Valoració:1menosmas
Per Vicens, fa mes de 15 anys
Dolors, la castracio quimica fa que no te funcioni s'aparato pero no te lleva les obsessions ni la perverssitat. he llegit casos de gent castrada quimicament que ha provat de violar fent servir objectes o lo que sigui...
Valoració:1menosmas
Per uff fa mal, fa mes de 15 anys
potser també se va cepillar alguns dels fills dels seus amics, potser els fills del yanki, o els del Pato, o els de na Cereza....
passarien a ser victimes
Valoració:-2menosmas
Per lo bernat, fa mes de 15 anys
No he pensat que si el duen a sa presó tendrà "gratis et amore" tot allò que li va costar tant de diners? (dels nostros, per cert).
Per altre banda, no són sol aquest nins els únics perjudicats. Com s'han de sentir els seus propis fills, que no tenen culpa de res?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente