cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
24°

MÉS per Llucmajor denuncia la «nul·la sensibilitat» de l'equip de govern amb el patrimoni del municipi

203205

MÉS per Llucmajor lamenta la «manca de sensibilitat» de l'equip de govern (PP-ASI-Pi-Cs- Ex-Vox) amb el patrimoni del municipi.

La portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, explica que l'equip de govern actual «ha estat del tot incapaç de tornar a col·locar la Creu de Sant Guillem, un tràmit que deixàrem enllestit la passada legislatura».

Així mateix, l'equip de govern incompleix un acord de ple de març de 2021 en què es va aprovar per unanimitat una moció conjunta de MÉS per Llucmajor i el PSIB, mitjançant la qual adquiria el compromís de posar en marxa un nou catàleg de patrimoni del municipi. En aquest sentit, Barceló lamenta que «no han fet res i sembla que tendrem un nou cas d'acord de ple incomplert».

La Creu de Sant Guillem

Pel que fa a la Creu de Sant Guillem, cal recordar que és una creu de terme situada inicialment a la ronda Carles V. Aquesta creu fou bastida l'any 1968 en substitució d'una altra del segle XVI, la creu d'en Xeriquet. Un vehicle la va tomar fa més de 10 anys i des d'aleshores roman en el magatzem municipal.

Maria Barceló recorda que MÉS per Llucmajor ha demanat la seva recuperació i col·locació en el seu lloc original des de 2011. «Durant la legislatura 2015-2019, ja a l'equip de govern, vàrem fer la tramitació i reclamàrem informes de patrimonials del Govern balear i del Govern central per autoritzar o no la seva restauració i recol·locació. Els informes autoritzadors van arribar a les acaballes de la passada legislatura», han explicat.

En aquest sentit, MÉS per Llucmajor considera que és alarmant que «ara l'equip de govern ens digui que havia perdut aquests informes i que per això no s'ha fet res amb la Creu de Sant Guillem». Així, consideren que «no pot ser que un ajuntament seriós perdi papers tan sensibles i tardi tres anys a trobar-los. És un exemple més de deixadesa i mala gestió».

Amb una alçada de 3,56 m, està composta per una base de planta rectangular de dos petits graons; un fust de secció octogonal; una cartel·la o orla en la qual hi ha escrit a l'anvers: «A Sant Guillem advocat dels desganats» i al revers: «Anno Domini MCMLXVIII».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Demencial, fa dervers d'un any
Si l'actual equip de govern de l'ajuntament de Llucmajor està compost per forasters d'extrema i ultra dreta, que no ens poden veure a noltros i que només pensen en omplir-se les seves butxaques, com han de tenir cap sensibilitat, cap al patrimoni municipal?
No sé que va passar amb les votacions, ni tampoc quin tipus de campanya feren els partits, ni com és el nivell cultural i ètic de la majoriade llucmajorers. Però el que si que sé, és que l'equip de MÉS i els seus socis se trobaren un forat enorme als comptes d'aquest ajuntament, provocat per la mala gestió dels anteriors i que son els que ara tornen governar, que varen anar saldant els deutes i sanejant els comptes. Però que el poble no ho degué entendre ni valorar aquesta feina. I segons me diuen, ara ja tornen a tenir dèficit, perque tornen a fer el mateix.
I és que hi ha babaus que se creuen, que la corrupció és un signe de poder. El problema de fons és que la gent no sap pensar i se deixa dur pels trilers de la política.
Valoració:0menosmas
Per Segurament..., fa dervers d'un any
Segurament és ver però Més governava a Llucmajor la legislatura passada. Com així varen perdre? Abans de criticar convé fer autocrítica.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente