algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
18°

Alternativa per Pollença avisa que ampliar l'Hotel Formentor podria afectar un jaciment arqueològic

Alternativa per Pollença denuncia que les pretensions d'ampliació de l'Hotel Formentor podrien afectar l'existència d'un jaciment arqueològic.

L'organització ha recordat que en els voltants de l'hotel hi ha un jaciment arqueològic catalogat i que la intenció dels nous propietaris de fer obres d'ampliació «podrien afectar-lo».

Els nous propietaris de l'Hotel de Formentor, suposadament, pretenen fer una ampliació de gairebé mil metres quadrats incloent l'edifici principal i construir un annex a la zona de la piscina.

Alternativa assegura que «ens va sorprendre saber que compta amb un informe favorable de Turisme».

L'organització demana que «ja que la llicència l'ha de concedir l'Ajuntament, no cedeixi a les pretensions hoteleres de créixer encara més i tengui en compte que en un espai natural com Formentor és essencial mantenir els seus valors ambientals i paisatgístics».

També han recordat que els jaciments arqueològics estan catalogats a la Carta Arqueològica i daten de l'època romana, el qual està protegit.

El jaciment va sortir a la llum en unes reformes de l'hotel del segle passat, en què es pogueren identificar unes estructures d'una possible vila romana, que varen quedar greument afectades per les obres i de la qual es recolliren fragments ceràmics que es troben al Museu de Mallorca. La zona es correspon en part en l'aparcament de personal i està asfaltada actualment.

Per aquest motiu, ja el 2008, quan els antics propietaris volien fer obres de reforma a l'hotel, varen encarregar un informe tècnic que concloïa que era imprescindible la presència continuada d'un arqueòleg durant les obres per tal de supervisar-les, delimitant i salvaguardant les restes que poguessin aparèixer, així com vigilant qualsevol moviment de terres que es fes, ja fos per obertura de camins, fonaments, rases per canalitzacions...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Desastre, fa mes de 2 anys

Aquests fatxes no saben quina l'han de fer, per desbaratar aquest digital. I aqui son més beneits,publicant subnormalitats com les de baix, que treuen seriositat a la publicació.
Si no se creu en un projecte, no s'ha de dur endavant.

Valoració:1menosmas
Per kZoAVXGcWuRr, fa mes de 2 anys

hXvHIfQSYjO

Valoració:0menosmas
Per VzWcBuwUkrQoO, fa mes de 2 anys

wgyGzSpJQdbMPkHv

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente