nubes dispersas
  • Màx: 19.71°
  • Mín: 12.82°
19°

En marxa la 15a edició del festival INCART

181865

Un any més, l’Ajuntament d’Inca celebra el festival INCART amb la finalitat de promoure l’art i acostar-lo a la ciutadania. Aquesta iniciativa, la qual no es va poder dur a terme el passat any a causa de la declaració de l’estat d’alarma, es va posar en marxa l’any 2007 i destaca per la seva interdisciplinarietat, ja que en ell s'hi poden veure obres de diferents disciplines, tècniques i formats.

«Després de ja 15 anys el festival es consolida amb una major participació de propostes edició rere edició. Aquest any hem introduït les bones pràctiques que consideram necessàries en aquest tipus de projectes expositius i pretenem seguir-hi treballant per millorar-les en les pròximes edicions i que es posi més en valor la tasca artística», destaca la regidora de Cultura, Alice Weber.

Així doncs, aquesta nova edició d’INCART presenta importants novetats respecte d’edicions anteriors. D’una banda s’ha inclòs la possibilitat de presentar propostes de comissariat, ampliant el marc de participació a professionals de la cultura. D’altra banda, a causa de la Covid-19, s’han replantejat els espais expositius i suprimir alguns tipus d’obres que poden suposar pràctiques de risc. Així mateix, pel que fa als participants, aquests rebran, per primer cop una compensació econòmica per la seva participació per tal de reconèixer la seva feina i donar resposta a les demandes de l’Associacio Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB).

D’aquesta manera, tot i les restriccions actuals, el festival creixerà i s’obrirà a nivell digital. Al marge de les obres exposades en el marc d’INCART, hi haurà un seguit d’activitats complementàries com taules rodones, visites guiades, entrevista amb artistes, etc. Tot el contingut generat estarà disponible al web de l’Ajuntament d’Inca. El termini de presentació de propostes d'artistes i comissariats finalitza el dia 9 d'abril. Les bases d’aquest festival interdisciplinari es poden consultar aquí: incaciutat.com/xv-incart-2021

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.