nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Alternativa per Pollença denuncia el «mal ús» d'herbicides en els camins de Pollença per part de l'Ajuntament

Aquest dilluns Alternativa per Pollença ha presentat una sol·licitud al registre municipal dirigida al batle en què demana la «suspensió immediata del tractament amb herbicides als camins del municipi que l'Ajuntament de Pollença ha contractat, per incomplir el que preveu la normativa sobre l'ús de productes fitosanitaris».

«El govern municipal de dretes (Tots, UMP, PP, Pi) ha tornat a apostar per utilitzar herbicides per a la conservació de camins, com ja va anunciar el batle Tomeu Cifre Ochogavía a la ràdio municipal el passat juliol i ja fa més d'una setmana que han aparegut cartells en diversos camins que indiquen que han estat tractats amb herbicides. S'incompleix així una moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament el maig del 2013, sense cap vot en contra, per a abandonar l'ús d'herbicides», han remarcat des d'Alternativa per Pollença.

Deixant de banda que el servei no hagi estat contractat per part de l'Ajuntament mateix, sinó per l'empresa municipal de serveis EMSER, cosa que, segons Alternativa «només pot ser explicat per l'intent d'esquivar el control de la Intervenció municipal i els límits pressupostaris, no sembla que s'estigui complint la normativa que regula l'ús dels herbicides (RD 1311/2012 i Llei 43/2002), pel que s'estaria posant en perill el medi ambient i la salut humana».

En resum, el partit denuncia que «no s'hauria respectat la distància de seguretat respecte els punts d'extracció d'aigua per al consum humà (50 m.) ni la distància de seguretat respecte les masses d'aigua superficials (5 m.) que s'estableix per evitar la contaminació i protegir els organismes aquàtics; no s'hauria fet el document d'assessorament (amb un estudi d'impacte ambiental) ni el pla de treball o, com a mínim, no s'hauria presentat a l'Ajuntament per sol·licitar l'autorització per començar el tractament; no s'hauria informat els veïns de manera reglamentària, ja que els cartells que han penjat només diuen «camí tractat amb herbicides» i no s'especifica, tal com tocaria, ni la data del tractament ni el producte que s'utilitzarà per tal que els veïnats puguin prendre les precaucions oportunes; no s'hauria respectat la condició de només fumigar quan no siguin viables els mitjans mecànics (els mitjans mecànics són viables perquè de fet el contracte és per desbrossar, i a continuació esquitar) ni de fer-ho en època de poca probabilitat de pluja (ja ha plogut en dues ocasions des que han començat a esquitar). En el cas del producte hebicida Garlon no s'hauria respectat la indicació de no aplicar-lo entre 1 de setembre i 31 de desembre. En el cas del producte herbicida Dorai Kusa-Diqua no hi ha entre els seus usos el de camins. I no s'hauria respectat, en definitiva, la prohibició de l'ús de productes fitosanitaris en condicions distintes a les que s'estableixen a la normativa, així com a l'autorització de cada producte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alex, fa mes de 4 anys

Y todos los campos junto a los caminos tratados, que estubieran haciendo agricultura ecologica, han perdido la cosecha!!!
Ya no podran vender sus productos como ecologicos

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente