algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

La Conselleria detecta la vespa asiàtica a Valldemossa i Orient

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha detectat una lleugera expansió de l'àrea amb presència de vespes asiàtiques a Valldemossa i Orient. En concret, tant els agents de medi ambient com el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de Balears (Cofib) han confirmat que aquesta espècie invasora ha arribat fins a Valldemossa per l'oest i a la vall d'Orient per l'est.

El cas de Valldemossa s'ha conegut gràcies a la comunicació d'un criador d'abelles, que va detectar la vespa invasora i la va capturar a la porta del rusc. Fins ara, l'àrea de presència d'aquesta espècie estava fitada entre Sóller i Deià. Des de setembre de 2016 fins avui s'han localitzat deu nius, la major part dels quals ja han estat retirats i destruïts. Es preveu que la resta siguin eliminats aquesta setmana, pel que el Govern manté col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Des de la Conselleria de Medi ambient han apuntat que els resultats d'aquest any es consideren clau per a la possible eradicació de l'espècie a Mallorca. Amb tot, la Conselleria ha recordat la necessitat de rebre el més aviat possible els avisos de la presència d'aquesta espècie, que pot ser reportada en el correu 'especies@dgcapea.caib.es' o telefonant al número 112. També hi ha una aplicació mòbil gratuïta, 'Vespapp'. En aquesta línia, els tècnics de la Conselleria han recalcat la importància que els apicultors avisin immediatament si observen exemplars d'aquesta vespa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.