cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

En memòria dels Norats, lluitadors republicans per la sanitat i l’educació

Ensenyat i la resta d’autoritats han inaugurat la pedra i la placa commemorativa. | Consell de Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assistit aquest dissabte a l’acte en memòria dels Norats, el qual s’ha dut a terme a Baix des Puig, al municipi de Bunyola. L’acte, organitzat pels ajuntaments de Bunyola, Marratxí i Santa Maria, ha servit per recordar a Honorat Tries i Gama, i el seu fill Jaume Tries i Grau, naturals de Santa Maria i coneguts com els Norats.

Els Norats, naturals de Santa Maria, passaren més de tretze anys amagats a la vall de Coanegra, a Baix del Puig i dins la Comuna, al terme bunyolí, i sobrevisqueren gràcies a l’ajuda d’alguns habitants de Santa Maria i de Bunyola que els ajudaren d’amagat fins l’any 1949, quan aconseguiren fugir a Alger.

Lluita social

El president Miquel Ensenyat ha apuntat que «la lluita per la qual els Norats es jugaren la vida, com és la defensa d’una educació pública de qualitat i d’un sistema sanitari universal i gratuït, continua ben present i ara més que mai és necessari recordar la seva figura i, sobretot, els seus valors».

L’acte, el qual ha comptat també amb la presència dels batles de Bunyola, Andreu Bujosa, de Marratxí, Joan Frances Canyelles, de Santa Maria, Colau Canyelles, així com també de diversos familiars dels Norats, ha servit per inaugurar la pedra i la placa commemorativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arnau, fa mes de 7 anys

Encara tenim moltes d'històries pendents. El franquisme és ben viu. Sa Feixina ho proclama als vuit vents gràcies a la incompetència dels polítics d'ara.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente