nubes dispersas
  • Màx: 11°
  • Mín:

Calvià destinarà un 0,05% del pressupost a Política Lingüística

El batle, Alfonso Rodríguez Badal (PSOE), parlant en un acte. FOTO: IFOC.

L'Ajuntament de Calvià ha presentat la proposta de Pressupostos municipals per al 2017. En total, el consistori disposa de 89 milions d'euros, un 3,34% més que l'any 2016.

Malgrat que l'equip de govern (PSOE i Sí Se Puede) ha negociat amb Esquerra Oberta de Calvià (EOC) el suport de la coalició als comptes municipals, la partida per a Política Lingüística només serà de 50.000 euros, una xifra que suposa sols el 0,05% del pressupost total. Es tracta d'una quantitat molt petita, si es té en compte que, inclosa en la partida, hi ha la creació d'un centre d'autoaprenentatge de la llengua.

Calvià és una de les poques administracions de Mallorca que no empra el català com a primera llengua. Per exemple, la pàgina web municipal és, per defecte, en castellà. També són únicament en espanyol els comunicats de premsa enviats des de l'Ajuntament, les campanyes publicitàries públiques i la majoria d'intervencions del batle.

Aposta forta per la Formació i Ocupació

Cal tenir en compte que Alfonso Rodríguez Badal (PSOE) va firmar un pacte d'investidura amb EOC –coalició formada per MÉS i EU–i a l'hora d'aprovar els pressupostos, torna a necessitar els seus vots per tirar-los endavant. Ara per ara, sembla que és l'única força política amb qui ha pogut negociar, ja que PP i el partit polític Ciudadanos no s'hi han mostrat favorables.

Dels comptes, destaca l'increment general de la inversió, que augmenta un 32,48%, i la partida destinada a Formació i Ocupació, que suposa un 40,9% del total.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 6 anys

El catalán no se necesita para nada y ni siquiera es la lengua de Baleares. Se puede prescindir perfectamente de ella. No pasaría nada.

Valoració:-1menosmas
Per slort, fa mes de 6 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 6 anys

Huy ! Que poco dinero para le religión ! Seguro que los imanes se quejarán a las autoridades.

Valoració:0menosmas
Per I posats, fa mes de 6 anys

També els haurien d'ensenyar als calvianers, que els mallorquins no son beneits i que tambè se pot votar-los, perquè també son éssers humàns.

Valoració:6menosmas
Per Miquel, fa mes de 6 anys

A Calvià, que és un dels llocs que ho necessiten més, dedicar aquesta quantitat a Política Lingüística és l'enèsim menyspreu a la nostra llengua.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente