algo de nubes
  • Màx: 20.49°
  • Mín: 12.82°
19°

Homenatge sentit i emotiu a les víctimes de Porreres

Aquest diumenge s'ha celebrat una ofrena floral davant la fossa ja tapada. | Cosme Bonet @cosmebonet

Prop d’un centenar de persones, entre familiars i professionals de l’exhumació, han participat aquest diumenge en un emotiu acte dedicat a les víctimes de la Guerra Civil del cementiri de Porreres.   

Primer s’ha tapat el darrer clot de la fossa comuna i després, com a homenatge de cloenda, s’ha realitzat una ofrena floral a peu de fossa. En total s’han aconseguit recuperar els cossos de 52 republicans afusellats.

Segona fase

D’aprovar-se una segona fase d’exhumacions no s’efectuarien abans del Juliol del 2017 perquè no hauria passat un any des del darrer enterrament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @tomaten, fa mes de 7 anys

Les víctimes del terror roig estan enterrades en lloc digne i més que honorades.
Les víctimes del terrorisme nazifeixista estan tirades dins cunetes com animals.

Valoració:6menosmas
Per El Somatén, fa mes de 7 anys

És conegut el genocidi dut a terme per Lluís Companys contra tots aquells que no pensaven o estaven allunyats del pensament d'ERC, especialment contra catòlics i catalans aliens al nacionalisme.
El que no és tan conegut és que va organitzar, va promoure o tolerar l'assassinat dels seus propis companys d'armes. En el moment de dur a terme un genocidi qualsevol excusa és bona per eliminar a aquelles persones de la teva organització que molesten. Això va passar a l'Alemanya nazi, en la Rússia estalinista i també a Catalunya de Santcompanys. Tothom estava subjecte a ser vigilat,
perseguit, sentenciat i assassinat. Com va confessar Josep M. Murià, un furibund nacionalista d'Estat Català que va ser funcionari de la Generalitat de Companys:
"L'actuació d'ERC es trobava molt lluny de satisfer-me plenament. Contagiats per la psicosi general, producte de les circumstàncies, es feia més antifeixisme que catalanisme. La nostra existència era tot just tolerada, però sense representació en cap organisme de govern, ni tan sols en els ayuntamientos.Hacíamos de comparses en aquell drama revolucionari, en el qual només en curtes escenes, apareixia la
nostra Pàtria amb tota la seva intensitat ".
Aquesta manca de protagonisme va suposar que es vigilés a tothom. Recordem que fins al maig de 1937 el domini de la guerra va estar en mans dels anarquistes, i ERC era el seu animós comparsa. Això va servir perquè Companys i els dirigents d'ERC liquidaran a 90 membres del seu partit que eren, per dir-ho així, molestos.
Quina bona persona i quina gran model per a Catalunya era el president genocida. Alguna cosa que afegir, sr. Junqueras, sobre l'impecable historial Pacífic i democràtic del su Idol? Demanem perdó i vam treure uns quants carrers?

Valoració:-4menosmas
Per POCOS MUERTOS, fa mes de 7 anys

Segons el vicepresident de la "Fundación Franco" (subvencionada amb doblers públics amb el silenci de CIUDADANOS) resulta que l'amic de Hitler "sólamente fusiló 23.000 personas".
Hi ha pocs assassinats a Porreres, per tant, segons els subvencionats de la nostra butxaca.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente