algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Catalina Riera: «Que pactem amb el PP no vol dir que tornem enrere»

Catalina Riera, cap de llista del PI a Manacor. | PI

Aquests darrers dies els ha estat de plena actualitat la moció de censura presentada pel PP, AIPC i el PI a Manacor. Aquest divendres Ona Mediterrània ha entrevistat la que serà batlessa de Manacor a partir del 2017 i cap de llista del PI a la capital del Llevant, Catalina Riera.

Per què arriba ara, només quatre mesos i mig després de formar Govern a Manacor, aquesta moció?

Nosaltres, al principi, quan era temps de negociar, vàrem fer un intent de fer un pacte amb més i amb AIPC. La negociació va anar bé i fins dos dies abans de la proclamació del batle tot anava bé. Però una part del pacte, MÉS i PSIB, varen decidir no seguir endavant amb el pacte. En aquell moment vàrem considerar que era totalment democràtic i legítim, era una jugada molt mestre que s'havia fet en aquell moment i havia impedit que nosaltres en aquell moment no haguéssim obert altres canals de negociació amb altres formacions, en aquest cas amb el PP.

Vàrem acceptar que es formés un govern en minoria, sobretot pensant que aquest fet faria que haguessin de tenir en compte els grups de l'oposició.

L'actual batle, durant la seva investidura va assegurar que governaria per a tots els manacorins, també per als que no l'havien votat. També que comptaria amb les forces de l'oposició, però aquests quatre mesos considerem que no ha estat així. Trobam que hi ha hagut una falta d'informació, no han cercat el consens, no hi ha hagut juntes de portaveus... Nosaltres ho hem demanat a tots els plenaris. I ha arribat un moment que nosaltres consideram que hi ha hagut moltes accions simbòliques, però poca acció. Hi ha temes molt importants damunt la taula que no s'han duit a terme i consideram que hem de tenir veu dins el consistori perquè els tres grups que presentam la moció som els grups que la majoria de la gent va votar el 24 de maig.


Són suficients quatre mesos de marge?

Trobam que qualsevol moment era suficient, pel fet que hi hagi una majoria. I tot i que tenim motius, podria no haver-n'hi cap, podria ser simplement que hi ha una majoria. Aquest pacte ja es podia haver format els dies 13, 14 o 15 de juny. Entenc que un govern en minoria podria estar tranquil quan els grups que té davant no es podrien entendre mai, però quan tu estàs en minoria i no cerques ampliar aquesta minoria, tot i tenir possibilitat de fer-ho... Ells eren conscients des del principi que això es podia produir.

Deien vostès que aquesta ha estat una decisió meditada… Meditada des de quan?

Al principi nosaltres no ens la plantejàvem. Va ser meditada a partir de mitjans del mes d'agost. Va ser en aquell moment quan ens varen fer saber que no arribaven al termini que teníem fixat per a l'aprovació inicial del pla general. Es van anar produint fets que varen fer que nosaltres, els grups de l'oposició, poguéssim posar damunt de la taula la nostra manera de veure les coses. A partir d'aquí hi va haver més reunions i ens vàrem començar a pensar que era possible fer un altre programa de govern i a partir d'aquí vàrem veure que entre els tres programes [del PI, PP i AIPC] hi havia molts punts en comú i que era possible fer un programa de govern conjunt, que consideram que és millor que el què s'estava fent fins ara.

Des de l’anunci de la moció de censura han estat moltes les veus que acusen tant al PI com al PP de presentar aquesta moció davant d’una possible auditoria a l’ajuntament i pels canvis que l’equip de govern municipal pretenia plantejar al voltant del Pla General d’Ordenació. Quina valoració en fan d’aquestes acusacions?

Pel que fa a l'auditoria, si l'equip de govern té sospites, indicis o que les coses s'han fet malament, tenen la responsabilitat i el deure, sense necessitat de l'auditoria, poden anar a l'administració competent.
Pel que fa al Pla General, el fet que el PI no volgués dur urbanisme en aquell que estàvem a punt de tancar amb MÉS després del 24 de maig, demostra que no hi teníem gens d'interès.

Vostè i altres membres del seu partit formaven part del PP fins a mitjans de l’anterior legislatura quan governava Manacor el seu company de partit Antoni Pastor; per a molta gent es fa estrany veure com ara pacten amb el partit del qual es van escindir per desavinences. Com els ho explicaria?

El fet que pactem amb un partit no vol dir que nosaltres anem en aquest partit. Podem estar d'acord i en desacord emb coses del PP, però també del PSIB i amb coses de MÉS. Si podíem fer un pacte amb el PSOE, MÉS i AIPC, podem fer tranquil·lament un pacte amb el PP i AIPC. Nosaltres, estem en el centre, sempre ho hem dit. El què volem és que la gent deixi de pensar que el PI torna amb el PP. El PI fa un pacte de govern amb el PP. I en cap moment serem el mateix. Si vàrem marxar, ho vàrem fer per uns motius molt concrets: de defensa de la nostra llengua, la nostra cultura i per una manera de fer.
Si hem aconseguit un pacte, és precisament perquè el PI ha posat damunt la taula que el què volem és fer un pacte de govern que ens permeti dur el nostre programa, amb el que ens vàrem comprometre amb els ciutadans. Que pactem amb el PP no vol dir que tornem enrere en la nostra manera de pensar.


Poden sentir l'entrevista sencera aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pere, fa mes de 8 anys

Joan. Es patetic lo que ha passat a manacor. Ho miris d'es d'on ho miris. I pel que dius de que l'esquerra es radical només et contestare que davant els atacs de la dreta ho hauria de ser MOLT més! Però molt!

Valoració:0menosmas
Per Furilo, fa mes de 8 anys

Despres e llegir l'entrevista. Trist que el PI torni amb el PP. En Pastor ha perdut els papers, creia que n'havia apres, cuant el PP el va fe seura a un reco al Parlament.
Ara hi torna, vaja... Pastor... i Font que hi diu.

Valoració:0menosmas
Per Juan, fa mes de 8 anys

M'agradaria que aquets que posen votacio negativa Al text anterio que he escrit, expliquesin amb que no estan dacort ja que segur que lis costa explicar amb el que no estan dacort, ja que tot el que dic es que el respecta es molt important i vosaltres el d'esqueres o demanau pero no o aplicau!!

Valoració:-8menosmas
Per Juan, fa mes de 8 anys

Vos plantetjau que la politica no nomes es posicionar-se en si ets catala o espanyol!!i aquets que vos autoetiquetau de democretes, pacifistes i tolerants, com a minim aplicau-lo, ja que nomes sabeu atecar a la gent que no pensa com voltros!!! Hi ha gent que com jo defensa la seva llengua sensa ,sentir-me catala. Som mallorqui i espanyol i no vac atacant a la gent que pensa diferent a jo , ja que respect a totom i a cualsevol ideologia!! I tb deixar clar que no ets ni millor ni pitjor per pertanya a l'esquera o a la dreta , ja que els d'esquerres recalcau molt que els de dretes son uns corruptes....( denunciau-lo i no xerreu per xerrar)el que haurieu de fer es respectar a totom!!! I amb el que feis i deis, domes demostrau que sou els mes redicals de tots!!!

Valoració:-12menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

No se ha de dir espanyolista se ha de dir castellanista.
No se ha dir catalanista se ha de dir mallorquinista.

Castella, capital Madrid.
Catalunya, capital Barcelona.
Mallorca, capital Palma.

Has de decidir on vols la capital del teu territori.

Valoració:-4menosmas
Per espectador, fa mes de 8 anys

Dona q pensar q ara tingueu la responsabilitat a urbanisme amb l' aprovació del PGOU pendent de realitzar.

Valoració:6menosmas
Per Francesca, fa mes de 8 anys

Des del punt de vista de la defensa dels interessos de la terra, el criteri general hauria de ser pactar Més+Pi sempre que sigui possible. I només amb el ppsoE quan no quedi més remei i només a canvi de tirar endavant polítiques de país fermes.

Això va fallar fa cinc mesos i, a més, en va resultar un govern en minoria. Ara en tenim la conseqüència.

Tot plegat, deplorable.

Valoració:7menosmas
Per Més enllà, fa mes de 8 anys

Ves si tornam enrere... a l'any 1936 més exactament. Falsos i absurds.

Valoració:11menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Tan greu pactar amb el psoe com pactar amb el pp.

Valoració:13menosmas
Per tiruriruri, fa mes de 8 anys

Na catalina de Plaça, com estava a l'atur, va signar un pacte, per tenir un sou segur...

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente