cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

El Consell avala reinstal·lar l'estàtua de Jaume II de Sineu al Mirador

El Mirador està ubicat a la part alta de la plaça del Fossar. | Antoni Pol

L'estàtua del rei Jaume II de Sineu es podria reinstal·lar pròximament. La setmana passada, els tècnics del Consell de Mallorca van avalar la proposta de l'Ajuntament per resituar-la a la confluència del carrer Mirador i la plaça del Mercat, i està previst que la Comissió Insular de Patrimoni, integrada pels partits polítics, autoritzi aquest dimarts definitivament l'emplaçament.

El Mirador és l'espai urbà on s'uneixen el centre històric i la plaça del Fossar. «El lloc escollit permet una visió amb perspectiva suficient per abastar amb la vista la imatge del rei i la silueta del conjunt monumental com a rerefons, però no interfereix en la visual de cap edifici singular pels seus valors històrics o estètics».

La principal raó que van esgrimir els tècnics perquè es retiràs l'estàtua de la seva antiga ubicació (la plaça de l’Església) era que interferia en la contemplació del temple.

El ple de Sineu va proposar al Consell situar l'escultura al Mirador a l'estiu de 2013. Des de llavors s'esperava una resposta de la institució insular. Des que es va retirar al març de 2013, la figura està emmagatzemada a un lloc que el consistori no ha desvetllat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.