algo de nubes
  • Màx: 19.69°
  • Mín: 13.26°
19°

Els animalistes denuncien el mal estat en el qual es troben uns cans a Consell

8267
L'Associació Animalista de Balears (ASSAIB) ha denunciat que un grup de cans d'una finca de Consell es troba en molt mal estat de conservació. | ASSAIB

L'Associació Animalista de Balears (ASSAIB) ha denunciat el mal estat en el qual es troben uns cans abandonats al municipi de Consell. En concret, es troben al carrer Sant Bartomeu i els veïns ja han denunciat de manera reiterada aquesta tremenda situació a les diferents institucions.

L'entitat ha denunciat que els animals es troben abandonats en el solar sense un lloc decent per descansar, desemparats i sense possibilitat de cobrir-se de les inclemències meteorològiques. A més, segons han denunciat, hi havia la presència d'un cadell mort.

Denúncia
ASSAIB, en aquest sentit, va denunciar la setmana passada aquests fets davant la regidoria de medi ambient i a la Guàrdia Civil que es va personar al lloc juntament amb les voluntàries de l'associació i la policia local. Segons l'entitat, com que els animals tenien aigua i menjar i el solar en concret se situa dins del municipi “varen dir que no era competència seva”.

L'entitat ha denunciat que “no es pot consentir que aquests animals passin més temps en aquesta situació il·legal”, raó per la qual l´associació ha demanat el “segrest preventiu dels animals i la sanció al propietari”.

Normativa
L'associació, així, ha reclamat que d'una vegada les institucions de les illes “prenguin carta en les denúncies de mal estat d'animals i compleixin amb les normatives que encara que amb més de 20 anys d'antiguitat no són capaços de fer-les complir”.

L'entitat, en aquest sentit, ha iniciat una recollida de signatures a través de Facebook amb el títol “Salvem els cans del c/ Sant Bartomeu, Consell” per reclamar a l'Ajuntament “celeritat en aquest i altres casos en el que animals veuen perillar la seva integritat física”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.