algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
12°

Alternativa per Pollença denuncia “interessos particulars” en la regulació de la carretera vella a Lluc

El tancat d'alguns dels trams del traçat de la carretera vella ha generat una llarga polèmica. La barrera de la finca de l'Empeltada (en imatge d'arxiu) ha generat confrontació amb els defensors dels drets de pas. | E.B./Arxiu

Alternativa per Pollença ha denunciat que l'ordenança reguladora de l'ús i conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença “s'ha fet a mesura d'alguns propietaris”. La formació ha assegurat que entre els beneficiats s'hi trobaria la família de Bartomeu Cifre (PP), batle de la localitat.

Alternativa, que reclama a l'Ajuntament que presenti al·legacions per garantir “el domini i ús públic”, ha assegurat que el batle “ha de demostrar que els seus interessos particulars no prevalen per sobre els interessos dels ciutadans”. Cal recordar que l'ús públic de la carretera vella de Pollença ha estat una de les grans reivindicacions dels grups excursionistes i dels defensors dels drets de pas.

El grup de l'oposició ha explicat que aquesta ordenança, publicada en el BOIB del passat 22 de juliol, estableix “l'ús privatiu d'una part del camí i elimina la franja de protecció de tres metres al voltant de la carretera”. “L'ordenança en comptes de cercar solucions als obstacles i ocupacions del traçat, i recuperar l'ús públic total de la carretera, sembla que s'ha fet a mesura d'alguns propietaris” ha afirmat el partit.

Pedra en sec
La carretera vella de Lluc a Pollença forma part de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221). Alternativa ha assegurat que es tracta “d'una de les joies de la Serra de Tramuntana” i ha exigit a l'Ajuntament “que presenti al·legacions demanant la recuperació de tots els trams de la carretera que ha de ser totalment de domini i ús públic”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.