cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

“Bauzá, t’esperam”

Més de cent persones demanen l’absolució dels encausats pels incidents de les passades festes de Sant Agustí, que han rebut multes per valor de 55.150 €

Un centenar llarg de persones es concentraren ahir a Portocolom per demanar l'absolució de les dotze persones encausades arran dels incidents ocorreguts en les festes de Sant Agustí de l'any passat en l'instant en què les autoritats passaren sota el pal·li de la penya d'El Coso.

Els assistents exhibiren cartells amb el lema "55.150 mentides. Absolució flitats Coso 2011". La xifra 55.150 fa referència a les 11 multes de 5.000 euros cada una que han rebut els adults i a la de 150 euros que s'ha imposat al menor d'edat que també hi està involucrat -encara que la causa judicial contra ell està arxivada. La quica, emblema d'El Coso, també era a la concentració, però anava tapada amb un pedaç negre, en senyal de dol, davant l'intent de "matar" la festa.

Maria Pizà, portaveu del Comitè de defensa de les festes populars, llegí el manifest, que acusa l'equip de govern felanitxer (PP) de voler falsejar el que succeí l'any passat, denuncia la "persecussió ideològica" i avisa que ni les multes ni el procés judicial no els fan por.

Pizà reiterà que l'informe que va fer la Policia Local sobre els fets, el que s'envià després a la Fiscalia, "està farcit d'irregularitats i mentides", recordà que foren els agents qui, "davant l'aglomeració de gent i de pancartes, decidí ruixar d'esprai els concentrats", inclosos infants, dones embarassades i gent major, i acusà "el PP local i altres poders fàctics del nostre poble, que decidiren invertir els fets i elaborar un discurs en què passassin de botxins a víctimes".

Un regidor del PP ho sabia

El Comitè també revelà el nom del regidor del PP que, abans que es notificàs als incriminats, "escampava" per Felanitx el resultat final del procés obert a la Delegació del Govern: Juan Ramón Vidal. "Com sabia Juan Ramón que les multes serien de 5.000 euros si, fins i tot, ni els acusats no n'estaven al corrent?", es va preguntar retòricament Pizà.

Finalment, el Comitè inclogué el "cas de Felanitx" dins "l'estratègia de repressió que es du a terme a tot Mallorca contra aquelles persones que es mobilitzen per defensar uns ideals que van en contra dels qui són al poder", referint-se als independentistes encausats de Bunyola i als multats de Manacor i Pollença. Això no obstant, "ni les seves multes, ni els seus judicis, ni les seves amenaces no ens faran recular", avisà Pizà. "No ens asseuen a la banqueta per haver comès cap delicte, sinó que ens duen a barra perquè molestam", sentencià. Joan Mestre, president de la Federació d'associacions de veïns de Felanitx, també expressà el seu suport als encausats. Mestre lamentà "la politització" de les festes i els efectes negatius que això hi causa. Assenyalà que l'equip de govern ha intentat "domesticar-les, fer-les superficials, anihilar-les".

Dos assistents a la concentració prengueren la paraula. Un d'ells era Miquel Gelabert, actor felanitxer que ha aparegut a conegudes sèries d'IB3 i TV3, qui manifestà que "tots els que som aquí som o ens sentim encausats". L'altra persona que hi va intervenir, un veí del poble, va evocar l'esperit burlesc i irònic que caracteritza les festes de Felanitx -recordà que Gabriel Cañellas, alguna vegada, se'n va tornar amb les butxaques plenes de tomàtigues de ramellet o amb el cotxe estibat de figues. Va acabar el discurs amb el crit "Bauzá, t'esperam!".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mayurqi, fa mes de 11 anys

A "Ramona"la presuncion de innocencia tiene que respetarse siempre,y si como dices eres innocente y no participastes en los actos por los que se te penaliza,no dudes en acudir donde corresponda y ten la seguridad que la verdad resplandecera y se te absolvera del pago de dicha penalizacion.

Valoració:-2menosmas
Per tolo, fa mes de 11 anys

Que trist tenir un president del govern Balear tan dolent,,,

Valoració:5menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@Cabrit: Cagat és qui es ven al colonitzadors i als corruptes enlloc de plantar-los cara. Per cert, te n'has adonat que no saps fer comentaris sense insultar?

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

ENDAVANT COSO ..... PAPARROTS PER AMUNT !!!!

Valoració:10menosmas
Per Mentires i més mentires..., fa mes de 11 anys

Abans de les eleccions Rajoy a Zapatero li diu: “Le pido que no autorice una nueva subida de la luz, porque esto afecta el poder adquisitivo de la gente”. Hagués pogut afegir:ja ho faré jo. “Me presento a las elecciones sabiendo muy bien como están las cosas, no me voy a quejar de la herencia recibida”. I no ha fet altre cosa; el pobret, deu patir d’Alzeimer. “No va a haber ningún rescate de la banca española”. “Yo no voy a dar un euro de dinero público a los bancos”. L’enfiloi de mentides o inconseqüències és aborronador. Estan fent just el contrari del que oferiren a l’electorat. Un vertader engany als que els votaren i s’han guanyat un doctorat en cinisme i barra.

Valoració:12menosmas
Per Les metides del PP, fa mes de 11 anys

Tant el Govern del PP de Madrid, com el de Balears, haurien de partir amb el cap davall l’ala, vermells com a tomàtigues, allà on no hi plou, perquè han incomplit el 90% de les seves promeses electorals, fent exactament tot el contrari del que prometeren. Vet aquí una petita mostre del caramuller de cites que podríem treure de Rajoy abans de guanyar les eleccions: “No se pueden subir los impuestos: Nadie en épocas de recesión y crísis sube los impuestos”. “Hay que bajar el IPRF”. La subida de impuestos no es necesaria, no se justifica y es profundamente insolidaria con las clases medias y trabajadoras”. “Subir los impuestos significa más paro y más recesión; es una vuelta de tuerca más a las maltrechas familias y a las empresas”. ..

Valoració:7menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

No volen cap crítica a la seva gestió. Ho fan fatal, actuen just en contra del que havien promès en campanya, es carreguen tot el que ens caracteritza com a poble i volen que els rebem als pobles amb els braços oberts i acotant el cap? Au, venga, que se'n vagin a porgar fum aquests quatre "señoritingos" . O a carregar bales d'alfals, però a temps complet, no per a la foto amb el Rolex i la polsereta amb la bandera del Glorioso Imperio.

Valoració:26menosmas
Per Ramona, fa mes de 11 anys

Mayurqi, hi ha una cosa que es diu presumpció d'innocència. I no s'ha d'haver estudiat gaire per saber què és. A jo m'ha caigut un d'aquests puros i no vaig fer absolutament res, ni tan sols vaig veure passar cap polític. Què trobes? I sí, jo som responsable dels meus actes, però no dels que no he comès. Això és una cacera de bruixes, és evident.

Valoració:6menosmas
Per josep Quetglas, fa mes de 11 anys

Qui no vol pols, que no vagi a s'era. No hi te cap feina, ni a Felanitx, ni a la Beata, dia 02 set.
Les festes son populars nos dels PP. Bauça, deixa als pobles amb les seves festes.

Valoració:27menosmas
Per marga, fa mes de 11 anys

vomitera,vomitera, vomitera fa pep ramon baussa

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente