algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Piragües al Gorg Blau per atreure turistes a Escorca

El batle vol convertir el municipi en referent del turisme de natura i dels esports d’aventura. El cap de setmana del 26 i el 27 d’aquest mes acollirà una fira especialitzada

28108
L’Ajuntament d’Escorca pretén autoritzar la pràctica d’esports de natura als embassaments. | JOAN TORRES

Piragües al Gorg Blau i a Cúber. Aquesta és una de les propostes que va fer públiques ahir el batle d'Escorca, Antoni Solivellas (PP), amb l'objectiu d'atreure les visites de turistes al municipi en temporada baixa. Aprofitant la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, pretén convertir-lo en un referent en la pràctica dels esports d'aventura i el turisme de natura.

No les concretà gaire, però Solivellas enumerà una sèrie de propostes. Respecte de la possibilitat de posar embarcacions a Cúber i al Gorg Blau, el batle indicà que en altres indrets de l'Estat, com Astúries, és "habitual" que els ciutadans i turistes puguin navegar als llacs i embassaments. Va dir que, per mitjà d'una concessió, es podria habilitar el lloguer de piragües, per exemple. Solivellas també llançà la idea d'habilitar casetes, a prop dels embassaments, des de les quals els turistes podrien observar les aus. Parlà de potenciar el senderisme, el cicloturisme i el nordic walking. Pel que fa als esports d'aventura, proposà senyalitzar rutes d'escalada específiques, als tallats a plom del torrent de Pareis. Així mateix, es dissenyarà una pàgina web en què s'informarà de l'oferta turisticoesportiva del municipi.

El batle d'Escorca va fer públiques les iniciatives després de reunir-se amb el conseller insular de Presidència, Jaume Juan. El conseller li oferí la col·laboració de la institució i anuncià millores en la gestió de la infraestructura que té el Consell a la Serra (xarxa de refugis, Ruta de pedra en sec, etc.). L'objectiu és combatre la desestacionalització turística, digué Juan.

I ara, fira

Solivellas, per part seva, insistí en la necessitat de convertir Escorca en un referent dels esports d'aventura i del turisme de natura, i anuncià que el cap de setmana del 26 i el 27 maig el municipi acollirà la primera edició d'una fira temàtica especialitzada.

Des que el Consell impulsà la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, la legislatura passada, els dirigents polítics -tant del PSOE com del PP- han dit sempre que això permetria atreure turistes.

La Fosca i el torrent de Mortitx, amb guia

"Convé regularitzar l'accés d'excursionistes al torrent de Mortitx i a la Fosca". És una altra de les propostes que llançà ahir el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, després d'exposar el seu pla per atreure turistes al municipi en temporada baixa.

El batle va recomanar que sigui obligatori visitar acompanyat d'un guia qualificat o un professional acreditat el torrent de Mortitx i la Fosca. Solivellas detallà que Protecció Civil d'Escorca dugué a terme l'any passat un centenar d'actuacions relacionades amb el rescat de persones que practicaven esport de risc.

Efectivament, cada any se sol produir algun accident a la Fosca, a Mortitx o en altres indrets perillosos, quasi sempre motivats per imprudències. "Ens estalviaríem doblers i també desgràcies", va indicar Solivellas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cost"o"cruceros, fa mes de 11 anys

Jo també vull saber quina cosa tan potent fuma aquesta tropa. Per començar, aquest Solivellas és un curt de gambals, un impresentable ignorant, i com a tal, només podia ser batle del PP. El que es proposa és molt greu: volen mercantilitzar la serra, més en concret els seus principals atractius. Mitjançant la fórmula de les concessions o autoritzacions "administratives" (ells utilitzaran el concepte de "seguretat jurídica") permetran a empreses, segurament amigues, a explotar turísticament la serra. De fet, ja ens donen alguna pista: "regularitzaran" l'accés d'excursionistes a determinats llocs, és a dir, faran pagar o en restringiran l'ús, de manera que els mallorquins deixem d'anar-hi i siguin espais exclussius per a les empreses i els seus clients.. Com he dit abans, la cosa és molt greu, i que aquest personatge sigui més curt que una màniga de guardapits no vol dir que no sigui perillós, de fet, ho deu ser tant com curt és.
Per tant, avís a tots els muntanyers, tancament d'hospitals, desmantellament de serveis públics, hotel a Es Trenc,... tot forma part de la mateixa lògica mercantilista. És hora d'espolsar els ulls!

Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys

Deu meu, quina panda de tarats.

Valoració:2menosmas
Per Picornell, fa mes de 11 anys

Eh, no oblideu una bona aportació d'arena d'es Trenc per fer una platja artificial, allà on hi ha el monolit, a la sortida del tunel....

Heu pensat en fer una segona Mallorca soterrada?... podrieu donar pelotassos a tots els amigots i a més hi cabrien el doble ed turistes, apreus , més baixos clar...
També kla podrieu fer en un pis... però això vos portaria problemes amb els ecologistes, a més usr més barat....

Aquest polítics pareix que juguen a veure qui la diu més grossa.

Valoració:3menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 11 anys

Però que putes fumen aquesta gent?

Valoració:7menosmas
Per Bakunin, fa mes de 11 anys

Sí, i també un paracaigudes arrossegat per una llanxa, i una llanxa que arrossega una mena de salxitxa inflable plena de turistes gats, i massatges per part de filipines, i venda de fruita per part de xinesos, i litrones i cerveses per a turistes alemanys i, ja posats, podrien dur uns quants camions d'arena d'Es Trenc per fer-hi una platja. Per cert, aquesta és una part de l'aigua que arriba a les aixetes de Palma.

Valoració:-1menosmas
Per Ramon, fa mes de 11 anys

No ens toqueu la Serra per favor. No es meva, ni teva, ni vostre. Es de tots. Es patrimoni de la humanitat. Ja ho sabeu?

Valoració:11menosmas
Per Turisme?, fa mes de 11 anys

No seria millor començar a cercar un nou sistema de recaptació de doblers per les illes que no només sigui turisme? A més l'unic que farà això serà, millorar una mica l'economia del batle, i fer pagar per anar a les muntanyes, Ja que sense pagar ( gratuit) paraula inacceptada pels peperos n'hi ha molt de turisme per la serra.
Si per aconseguir doblers amb el turisme només hem de destruir territori i construir macrohotels, crec que seria convenient començar a cercar alternatives a la merda de turisme

Valoració:19menosmas
Per IDO DUES TACES!, fa mes de 11 anys

Jo trob que també hi podrien posar un lloguer de "velomars" i motos aquàtiques. També podríen organitzar competicions de ski aquàtic... Fins a on arribarem?

Valoració:11menosmas
Per Beneits, fa mes de 11 anys

Ara resultarà que me faran pagar peatge per anar a Sa Fosca.... Idò sabeu que vos dic, que jo hi seguiré anat, respetant-la sempre al màxim, fins que me passi pels collons.
Què passa, que voleu convertir mallorca en un parc d´atraccions????

Valoració:15menosmas
Per astorat, fa mes de 11 anys

Han perdut sa xaveta, ara si que no ambeure de aigo de Palma, entre ses defequecions de ses gavines i ara ses escupinades des guiris porem fer un bon brou ¡Quin oi!

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente