algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Multa de 625 euros a Inca per infringir la legislació laboral

L’Ajuntament al·legà la sanció imposada per Madrid dient que l’excés d’hores extra foren per reparar sinistres

L'Ajuntament d'Inca haurà de pagar la multa de 626 euros que li va imposar el Ministeri de Treball i Immigració del Govern central per haver infringit "greument" la legislació laboral vigent en relació amb l'"excés" d'hores extra que el 2010 van fer alguns dels seus empleats.

Per entendre el que succeí cal remuntar-se a començaments d'any, quan el PSM de la ciutat, dirigit pel seu portaveu, Antoni Rodríguez, denuncià davant d'Inspecció de Treball que alguns treballadors de l'Ajuntament, bàsicament operaris de la brigada municipal (personal laboral, no funcionaris) feien moltes més hores extra de les 80 anuals autoritzades per llei. De fet, existeix el cas d'algun treballador que va arribar a facturar 3.100 hores extra en un any.

Inspecció de Treball, dependent del Govern central, investigà la denúncia i va comprovar que efectivament s'havia vulnerat la legislació, per la qual cosa va imposar una sanció de 626 euros al Consistori de la ciutat. Llavors l'Ajuntament hi presentà al·legacions. Allò curiós és que entre les raons que va esgrimir per justificar l'excés d'hores destaca que es van fer "per causes imprevistes (...), per prevenir o reparar sinistres i altres danys extraordinaris i urgents que necessiten una ràpida intervenció dels serveis municipals". En el seu escrit, el Govern desestima les al·legacions, perquè "no desvirtuen els pressuposts fàctics i jurídics establerts a l'acta d'Inspecció de Treball ni en la resolució" prèvies. A més, afegeix que l'Ajuntament no va cotitzar l'excés d'hores extra realitzades com si tinguessin la categoria "de força major" (se'ls aplica una cotització reduïda, del 14 per cent), sinó com a hores extra ordinàries (a les quals s'aplica una cotització del 28 per cent).

Recurs

La resolució del vicepresident econòmic exhaureix la via administrativa. En cas de recórrer de nou, l'Ajuntament de la ciutat haurà de fer-ho davant dels tribunals de justícia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francinaina, fa mes de 11 anys

Només 625 euros? Aquesta multa no és exemplaritzant. Surt a compte fer hores extres.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente