nubes dispersas
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°

El jutge arxiva la causa del zelador de Calvià per extorsió

L'escrit judicial explica que no es veuen fonaments de delicte, acceptant els arguments de la defensa

El titular del Jutjat d'Instrucció número 8, Antoni Rotger, ha acordat el sobreseïment de la causa que investigava si el zelador d'obres de Calvià havia extorsionat una ciutadana a canvi de per fer de no veure una paret il·legal que la dona havia aixecat al seu habitatge. El jutge ha adoptat aquesta decisió en no apreciar indicis de delicte en l'actuació del funcionari d'Urbanisme. En el seu escrit, el magistrat sosté que no hi ha proves suficients que acreditin que el zelador, José P.G., va coaccionar la dona, després d'acceptar els arguments que l'advocat del funcionari, José María Alonso, va exposar en un escrit presentat recentment davant del jutge i en el que sol·licitava l'arxiu de les investigacions, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

En l'escrit, el lletrat posava principalment èmfasi en què els enregistraments aportats a la causa -que la dona va realitzar mentre se li insinuava sexualment, segons la seva denúncia-, no mostren cap tipus d'assetjament sexual per part de seu patrocinat mentre ambdós conversaven, per la qual cosa no es deriva cap transcendència penal. Després que el jutge donàs trasllat d'aquest escrit a les parts, ha acordat finalment l'arxiu de les actuacions. El veterà zelador va ser detingut el passat 13 de desembre per agents de la Guàrdia Civil, que li imputava un delicte de suborn. Tanmateix, després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 8, que es trobava en funcions de guàrdia i es va fer càrrec del cas, el jutge va deixar en llibertat provisional a l'imputat després que la Fiscalia no sol·licitàs mesures cautelars, i va obrir diligències prèvies contra el funcionari per un delicte de coaccions.

L'Ajuntament calvianer va informar llavors en un comunicat que una ciutadana va denunciar que havia estat extorsionada pel zelador, molt conegut en el municipi. El Consistori, després de realitzar les comprovacions oportunes sobre els fets i analitzar les proves aportades per la denunciant, va constatar que hi havia indicis de la comissió de delicte i va obrir així un expedient disciplinari, decretant la immediata suspensió d'ocupació i sou del zelador. Aquell mateix dia la corporació municipal va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil que, al seu torn, va iniciar les diligències corresponents i va procedir tot seguit al seu arrest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.