cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Les races autòctones capten l'atenció dels alumnes francesos

Una trentena d'estudiants de capacitació agrària de Normandia, a França, visiten diferents explotacions ramaderes de Lloret, Lloseta i Santa Margalida

44980

Llorenç Vallcaneres mostrà les seves ovelles mallorquines.

M.NADAL

Una trentena d'alumnes del centre de capacitació agrària Lycée Agricole Privé de Tourville-sur-Pont Audemer, que és a la ciutat francesa de Normandia, visitaren ahir diferents finques d'explotació agrària per conèixer de primera mà les característiques d'algunes espècies de races autòctones com són l'ovella mallorquina, l'ovella roja, el porc negre i l'ase, entre d'altres.

La professora de Cultura i Comunicació del centre francès que acompanya els estudiants durant la seva estada a Mallorca, Isabel Rival, explicà ahir a Lloret que, "durant els seus estudis, els joves aprenen sobre els productes de diferenciació com són les races autòctones i com s'han de comercialitzar i impulsar. Quan acabin la formació, seran tècnics de venda agroalimentària".

Durant ahir al matí, els joves francesos visitaren la finca ramadera de la Rota de Can Munar de Lloret, el pastor de la qual, Llorenç Vallcaneres, els explicà les característiques de les ovelles mallorquines, que tenen la llana de color daurat. A la visita també hi foren presents el batle de la localitat, Joan Jaume; el gerent d'Ibabsa, Xavier Farrés; i el director general d'Agricultura, Antoni Perelló. En la trobada, Perelló destacà la feina que es du a terme per impulsar les races autòctones i manifestà que "de cada vegada més el consumidor reclama aquests productes".
Els joves també visitaren Cas Xoriguer de Lloseta per observar les ovelles roges i la finca pública de Son Real, a Santa Margalida, on veieren el porc negre, l'ase i la gallina mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.