algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El president del Senat se suma al suport a la Serra

La presidenta del Consell Francina Armengol li ha agraït el suport mostrat a la candidatura de Tramuntana

El president del Senat, Javier Rojo, ha destacat avui la importància que té la candidatura de la Serra de Tramuntana de Mallorca com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, no només per a l'illa, sinó per a Espanya i per al món sencer.

Després de rebre al seu despatx presidencial de la Cambra Alta la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i firmar al llibre d'adhesions a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la Unesco, Rojo ha destacat la importància d'aquesta designació, donant el "màxim rang" a l'la trobada amb la presidenta del Consell i ha destacat que no es tractava d'un acte protocol·lari sinó de "convicció" d'un patrimoni del qual es gaudeix principalment a Mallorca, però que és de tot els espanyols i ara es pretén que sigui patrimoni del món.

Tot i comentar que no coneix la Serra de Tramuntana "en profunditat", Rojo ha dit que és "meravellós fer pedagogia" perquè es difongui aquesta candidatura perquè suposa un "llegat" que cal deixar a les futures generacions.

En aquest sentit, ha afegit que "bastants destrosses" s'han anat "consentint i veient passar durant la història" com perquè en aquests moments no "es tingui major consciència i major responsabilitat" amb la principal cadena muntanyosa de les Illes Balears.

"Tenim un deure amb les futures generacions perquè això és patrimoni de tots", ha puntualitzat Rojo, abans de destacar la "sensibilitat" que s'està demostrant des de Mallorca amb la candidatura de la Serra de Tramuntana.

Rojo ha recordat que el passat dia 6, el Ple del Senat va recolzar per unanimitat la proposta, que ha qualificat de "meravellosa" de la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la Unesco, en la categoria de Paisatge Cultural, que té com a finalitat "impulsar el desenvolupament sostenible d'aquest espai natural inigualable".

Armengol, que ha firmat el llibre d'honor del Senat, ha agraït al president de la Cambra Alta, el suport i il·lusió donats a aquest projecte i s'ha mostrat convençuda que "Mallorca necessita ser reconeguda internacionalment per un paisatge que està molt bén cuidat", com ho és la Serra de Tramuntana.

Part de la identitat

Ha afegit que aquest paisatge és part de la identitat dels mallorquins i s'ha mostrat convençuda que el suport que estan collint per part de les institucions polítiques i els representants socials servirà d'ajuda perquè l'Unesco reconegui "aquests valors patrimonials que té" el paratge natural.

Armengol ha comentat que per a ella suposa "un honor i un plaer" que Rojo l'hagi rebut i hagi firmat al llibre d'adhesions a la candidatura de Tramuntana.

El Consell de Mallorca va començar a treballar en la candidatura el 2008, va presentar la proposta el febrer de 2009 i el juliol d'aquell any el Consell Nacional de Patrimoni va escollir la Serra de Tramuntana com l'única candidata espanyola a Patrimoni Mundial.

Serà previsiblement en el primer semestre de 2011 quan es coneixerà si la serra mallorquina obté finalment la declaració per part de la UNESCO.

La candidatura es basa en l'excel·lent conservació dels vestigis i les empremtes del pas de les diferents civilitzacions pel territori de la serra.

La proposta afecta una zona nucli de la serra que s'estén 30.745 hectàrees i inclou localitats emblemàtiques com Banyalbufar o Deià, i una altra àrea anomenada "d'amortiment", amb 52.760 hectàrees terrestres i 25.857 de marítimes.

La candidatura destaca els valors paisatgístics de la Serra, la riquesa de la seva vegetació mediterrània i fauna autòctona, els pobles, les "possessions", centres religiosos, l'herència marítima, costums i formes de vida tradicionals i els seus valors etnogràfics i artístics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.