algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Mobilitat descarta per ara el tren en trinxera al seu pas per Santa Maria

Asseguren que el projecte és “del tot inviable”, però que en un futur “es podria estudiar el soterrament de les vies d'alguns pobles de la Part Forana”

El tren en trinxera no serà una realitat a Santa Maria del Camí. Així ho confirma el director general de Mobilitat, Antoni Verger, qui assegura que a dia d'avui el projecte és "impossible i totalment inviable". Aquesta notícia arriba tan sols un mes després que UM fes entrar al Parlament una proposició no de llei perquè el Govern paralitzàs les tasques d'electrificació de la línia fèrria Palma-Inca al pas pel nucli urbà de Santa Maria i perquè s'executi o bé el pas en trinxera o bé el soterrament de la línia.

Projecte conjunt

Verger es mostra contundent i sosté que el cas de Santa Maria "s'estudiarà de manera conjunta amb la resta de pobles de l'Illa que en un moment o un altre han demanat el soterrament de les vies". "Municipis com Inca, Sineu i Binissalem també volen que se soterri el tren i creim que seria injust fer-ho amb un i no amb els altres, però és una decisió que s'ha de prendre en el futur". En aquest sentit, el director general de Mobilitat insisteix que el Govern "no disposa de doblers per assumir la inversió del tren en trinxera, que està pressupostat en 20 milions d'euros". D'altra banda, la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, manifestà "sorpresa" davant l'anunci de Verger i asseverà que "no n'ha rebut cap notificació".

"La Sala i els veïns de Santa Maria, a través de la Plataforma pel tren en trinxera, presentarem tot un seguit d'al·legacions al projecte d'eliminació dels passos a nivells del municipi i a la creació de dos ponts que travessaran les vies, i encara no n'hem rebut cap tipus de resposta", explicà Vich. L'oposició del poble al projecte del Govern és clara i per desembre més de 200 persones s'hi manifestaren en contra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els euros són per a les dietes dels polítics, fa mes de 13 anys
Impasible el ademán-Mobilitat és inamovible,
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente