algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Primera victòria, el Fangar

La plataforma Pro Camins Públics celebra amb una excursió festiva l'acord que garanteix l'obertura dels camins públics del Fangar de Manacor, tot i que l'amenaça de pluja deslluís un acte que havia de ser multitudinari

45672
Un centenar de persones, tot i la pluja, participaren en l'acte festiu al puig de l'Alanar. | Guillem Mas - G. Mas.

"Aquesta és la nostra primera gran victòria. Hem guanyat la batalla del Fangar, però ara ens toca defensar Planícia, Ternelles, el camí vell de Lluc... La lluita continua". Amb aquestes paraules, el portaveu de la Plataforma Pro Camins Públics de Manacor, Sebastià Gaià, mostrava al públic la seva satisfacció per la consecució d'un gran acord subscrit amb la propietat del Fangar, avalat per l'Ajuntament de Manacor, que garanteix el lliure pas pels seus camins públics.
La Plataforma va dur a terme ahir una excursió festiva des de Son Macià fins al puig d'Alanar pels camins del Fangar per celebrar l'acord. Allò que havia de ser una gran jornada va ser deslluïda en part per la pluja, que restà participació a l'acte. A més, cal destacar que fins al darrer segon va estar a punt de desconvocar-se.
Tot i així, més d'un centenar de persones van desafiar el mal temps, i a peu, en bicicleta o en cavall varen fer l'itinerari previst en companyia dels xeremiers i de representants de Gadma, polítics de PSM, Entesa per Mallorca, PSOE, Els Verds i Esquerra, que es varen afegir a la iniciativa i per celebrar aquest èxit aconseguit.

Els artífexs
Al puig d'Alanar els esperava un berenar de coques salades, ensaïmades i vi de la terra, obsequi de la propietat del Fangar.
Els artífexs que han mantingut la flama de la reivindicació dels camins públics es mostraven ahir molt satisfets. "Ha estat un procés llarg i costós perquè la gent hagi tornat a prendre consciència de la importància de defensar el nostre patrimoni", apuntava Sebastià Matamales, qui va reivindicar que "hem recuperat els camins del Fangar per al poble que ja ho eren en temps immemorials i així ho farem també a Planícia, Ternelles, en el camí de la Roca i on faci falta". La reivindicació dels camins públics oberts va prendre forma a Manacor i va tenir en el Fangar la seva bandera.
Sebastià Gaià va agrair a "totes les persones que ens han ajudat i en especial a l'historiador Antoni Gorries i a Sebastià Llinàs per la seva tenacitat".
Després d'anys d'enfrontaments, a l'acord, a canvi de modificar dos camins que passen per les cases, es mantenen inalterables els vials en zona protegida a canvi de 200.000 metres quadrats -28 quarterades- per a usos socioeducativos, 100.000 euros a repartir entre les entitats Aproscom i Estel de Llevant i el pagament de les costes del judici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 13 anys
Enhorabona, sense la vostré intervenció aquests camins estarien tancats.
Tots sabem que la família sureda (toni sureda, regidor del PP) També tanca´va algún d'aquests camins, per tant tots sabem a qui defensava el Toni Pastor.
Algú me pot dir quins doblers s'hauran enbuxacat els del PP de manacors en la compra de can Bauça?
Per cert, no troba ALM millor candidat que na Julve?
Sort de vosaltres, sinó no n'hi hauria cap d'obert.
Valoració:6menosmas
Per toni, fa mes de 13 anys
Modificar el traçat històric i inmemorial de dos camins públics ????per qué passen per les cases??' a canvi de 28 quarterades??? quina devallada de calsons.Les costes en plets contra l´administració sempre les paguen els particulars
Valoració:-6menosmas
Per tolo, fa mes de 13 anys
Enhorabona per la vostré feina, tots sambem que si hagues estat per en Pastor, aquests camins seguirien tancats.
Valoració:21menosmas
Per moix, fa mes de 13 anys
ca: passa a jeure!
Valoració:11menosmas
Per ca, fa mes de 13 anys
50 camins tallats pel tren de llevant! el tren de la vergonya! la vergonya per la seva inutilitat, per la destrucció del territori, per la tirada de doblers i pels cinisme dels ecologistes de cap de setmana. Basta Ja! QUI ESTIMA MALLORCA NO LA DESTRUEIX!
Valoració:-16menosmas
Per jrbs, fa mes de 13 anys
Està vist que la societat mallorquina haurà d'aprendre, una vegada mes, a fer valer els seus drets sense l'ajuda dels seus representants elegists democraticament, però mes ocupats en defensar les seves "cadires", que no els drets dels ciutadans que diuen representar.
Enhorabona a la plataforma de camins públics OBERTS!!!
Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente