algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El més luxós de la Mediterrània

El Jumeirah Port Sóller Resort s'obrirà la primavera del 2011. L'hotel de superluxe suposarà, segons els seus promotors, una fita en l'oferta turística de l'Estat

50716
Les habitacions tenen vistes a la mar i a la muntanya. | Ll.G/M.J

L'any 1965 els cingles de la Talaia del port de Sóller eren un lloc verge en el qual un empresari local va construir una àrea de pícnic per atreure, amb les seves meravelloses vistes, els turistes que triaven la vall com a lloc de descans. Ara, 45 anys més tard, el mateix penya-segat allotja l'estructura completa del que aviat serà l'hotel més luxós de l'Estat espanyol i, segons els seus promotors, "una fita en l'oferta turística, tant pel que fa a l'Estat com el Mediterrani". Després de més deu anys d'obres i vicissituds de tots tipus, ahir es va presentar en societat el futur Jumeirah Port Sóller Resort, un macrohotel de cinc estrelles plus (equivalent a set estrelles teòriques) impulsat pel Deka Immobilien i que serà lliurat per a la seva explotació a la multinacional Jumeirah, membre del potent Dubai Holding que s'encarrega d'alguns dels hotels més luxosos i espectaculars del món, que obrirà les portes al públic durant el segon trimestre de l'any 2011.

Davant un bon nombre de convidats de diferents sectors econòmics de la Vall i representants del consistori solleric, Cristopher Hütwohl, directiu europeu del grup financer propietari, va assegurar que el projecte "aportarà moltíssim a Sóller i a Mallorca", a part d'assegurar que la seva construcció ha suposat "la més alta exigència en materials, disseny, serveis i medi ambient". Amb una inversió en obra que supera els 40 milions, Hütwohl es mostrà convençut que la construcció i posada en funcionament de l'establiment aportarà molt a l'economia de la zona" i agraí a l'Ajuntament les "facilitats" que fins ara els ha donat perquè aquest projecte, que va estar paralitzat cinc anys, s'hagi pogut acabar.

L'Ajuntament comparteix l'optimisme dels promotors atès que va formalitzar un conveni urbanístic que li ha aportat un milió d'euros en efectiu i la construcció de dos macrodipòsits d'aigua que serviran per regular la distribució a la urbanització que envolta l'hotel. El batle recordà, però, als promotors que "l'entorn de Sóller ha de continuar sent el principal reclam per als clients". La dotació i serveis exclusius de l'hotel són "espectaculars", segons el responsable per Amèrica del grup Jumeirah, Francisco Canestri, el qual recordà que "estam parlant de contractar 180 persones i que s'ha de tenir en compte que la majoria del personal serà local", a més d'afirmar que ja tenen un bon nombre de currículums que començaran a revisar a final d'aquest estiu". Canestri va avançar alguns dels detalls del gran establiment, amb un spa de 3.300 metres quadrats i tres nivells, 13 sales de tractament, saunes, piscines i un hammam.

De les 120 habitacions, les més petites tenen una superfície de 50 metres quadrats i totes amb el paisatge de mar i muntanya visible "des del llit". Canestri recorda que "per la seva estructura, l'hotel permet aïllar per complet un dels blocs perquè, per exemple, s'hi allotgi un dignatari amb tot el seu seguici". Té tres restaurants, cinc bars i lounges, dues piscines i quatre sales de reunions equipades que permetran que els clients d'alt poder adquisitiu de Jumeirah, i també empreses locals i residents, gaudeixin d'un lloc que Canestri qualificà "d'únic a la Mediterrània, ben comunicat amb tot el món i envoltat d'una riquesa cultural i paisatgística excepcional". Més de 25 empreses han col·laborat en l'obra i equipament, com el Jardí Botànic de Sóller que cooperarà en el paisatgisme i enjardinament de tot el complex.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
Sí que aportarà molt: euros a les seves butxaques, i ciment a Sóller.
Com que en tenim poquets d'hotels..
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente