nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

Lluc també se'n ressent

La crisi econòmica copeja un dels indrets més emblemàtics de Mallorca. Els comerços dels voltants del santuari de Lluc pateixen un descens de les visites d'un 40% respecte a l'any passat

El santuari de Lluc, un dels racons més emblemàtics de l'Illa, es veu afectat per les conseqüències de la crisi econòmica. Des de principi d'any, els comerços que limiten amb el santuari s'han vist copejats per la falta de públic visitant i n'han arribant a notar una caiguda del voltant del 40%.

Joan Vallespir, cap del cafè Sa Plaça, reconeix que, "d'ençà que tenim el bar, fa trenta-tres anys, mai no havíem viscut una situació com aquesta". A més, va afegir que "els visitants ja no entren al bar com solien fer-ho abans i, si ho fan, consumeixen molt poc". La por que impera entre els veïns dels comerços és que aquesta situació empitjori arran del temor que existeix entre el públic estranger de la grip A i del recent atemptat d'ETA.

Santuari de Lluc

Això no obstant, la falta de visitants també ha afectat l'hostatgeria del santuari. En anys anteriors, rebien la visita d'1.300.000 persones, però enguany es preveu que només n'hi acudeixin 1.000.000 aproximadament. L'hostal del santuari té a la disposició del públic 129 cel·les, encara que actualment només en tenen 40 d'ocupades.

El gerent del santuari de Lluc, Sebastià Sureda, va assegurar que durant l'inici de la temporada estival "hem notat un descens del 12% respecte a l'any passat. Aquesta situació va de cada vegada pitjor i no creim que els visitants que vinguin a la tardor ens salvin la mala temporada".

Alguns comerciants de la zona veuen com a solució per frenar la crisi convertir els voltants del santuari en turisme de relax d'alt nivell. Segons Biel Morell, cap del restaurant Ca s'Amitger, "si potenciam les qualitats bones del santuari i dotam d'instal·lacions els seus voltants, podrem aconseguir un turisme de més qualitat que ens salvi de la crisi". "Si no", afegí, "estarem condemnats a enfonsar-nos".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Forígol, fa mes de 14 anys
Jo ja fa anys que procur no anar als bars de Lluc. Et foten unes clavades que et lleven el singlot.
Valoració:1menosmas
Per escarabat bum bum, fa mes de 14 anys
Quins frares més pesseters!
Valoració:1menosmas
Per El comte Mal, fa mes de 14 anys
I si baixassin un poquet els preus, i no cobrassin les ensaïmades, panades, pa amb oli... a preu d'or, per ventura hi aniria més gent. O pot ser ja han guanyat massa i se'n regalen?
Quina barra que tenen alguns.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente