nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
11°

Els cavallets fan gran la festa de Santa Margalida

Els veïnats de Felanitx celebren des de fa anys la "setmana gran" de les festes el proper mes d'agost, per Sant Agustí, però la festa patronal és, des de fa més de cinc segles, Santa Margalida. Amb el pas dels anys, aquesta bauxa ha anat perdent protagonisme a favor de Sant Agustí, i són molts els que no saben perquè Santa Margalida és la patrona de la ciutat.

No obstant això, cada any els cavallets surten a rotlo per recordar-ho i, amb els seus balls, omplen els carrers de Felanitx de festa, els nins gaudeixen amb les danses que interpreten per, alhora, fer gaudir els visitants i veïns que s'acosten a Felanitx per veure les seves danses.

Fa més de 500 anys

Segons conta la història, la font de Santa Margalida, ubicada a la plaça del mateix nom al peu de l'església parroquial, és molt antiga i ja es coneixia en temps dels romans. Tenia una gran importància per a la població, en ser el punt on acudia la gent a cercar aigua per beure, ja que al segle XV la potable no estava canalitzada i havien d'anar sempre amb una gerra a aquesta font.

Però, una vegada, devers l'any 1490, Mallorca va patir una sequera molt important que també va afectar aquesta vena, l'única cosa que garantia la qualitat d'aquest recurs vital per a la població: l'aigua. La gent estava molt preocupada i organitzaren precs, processons i altres celebracions per demanar que plogués; l'aigua tornà a rajar. I fou un 20 de juliol del 1490, Santa Margalida, quan, mentre anaven perforant el sòl manualment la font tornà a rajar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.