algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

No rotund als plans de Buades

Els sindicats no van acceptar ahir el pla de viabilitat de Casa Buades, que dels 65 llocs de feina que conservaria tan sols 18 són d'activitat industrial. A més, els treballadors van lamentar que es tracti d'un pla “per sortir del pas”, ja que el document només fa referència als propers dotze mesos

Els treballadors de Casa Buades rebutjaren el pla de viabilitat que van començar a negociar ahir els sindicats i la gerència de l’empresa. Es tracta d’un pla que preveu la conservació de 65 llocs de feina dels 171 actuals i que, segons el portaveu del comitè d’empresa, Bernat Font, "és un pla per sortir del pas sense garanties de futur", ja que el document fa referència només a l’any 2009. En aquest sentit, la direcció de Casa Buades, a través d’un comunicat, va explicar que "la complexitat de la situació econòmica fa impossible establir en el pla de viabilitat previsions fiables més enllà dels pròxims dotze mesos, tant per la volatilitat del mercat com pel risc que comporta adoptar decisions basades en exercicis de voluntarisme gens realistes".

Departaments

Pel que fa als departaments afectats pel pla de viabilitat, fonts de la negociació van explicar que "no desapareixerà cap departament i tots es veuran afectats per la reducció de personal". En aquest sentit, es pot assenyalar que dels 65 llocs de treball que es conservarien, 33 suposarien mà d’obra a la fàbrica, que inclou tasques de muntatge, tractaments especials, magatzem i planta de producció, entre d’altres. Per part seva, Casa Buades va informar que els treballs que permetran el manteniment de la fàbrica serien la fabricació i acoblament de 115.000 unitats cada any, xifra que el 2008 va ascendir a 700.000, i tractaments i acabats especials de 50.000 unitats anuals.

Tanmateix, davant d’aquestes previsions, el secretari d’acció sindical d’USO, Francisco Melgarejo, va explicar que l’empresa "no aposta per res industrialment, ja que només faria el muntatge del 14 per cent de la producció que du a terme a la seva fàbrica de Xina, activitat que implicaria només 18 persones de les 65 que conservarien el seu lloc de feina". A més, Melgarejo va assenyalar que els treballadors creuen que "estan fent una empresa tan sols per a distribució i comercialització de la marca".

En aquesta mateixa línia, es va manifestar el secretari general de la federació del metall de CCOO, Daniel Cámara, qui va explicar que durant la reunió d’ahir el comitè d’empresa va rebutjar el pla i va lliurar diverses propostes a la direcció que preveuen que es realitzi tota la producció dels grifons a Binissalem, perquè es conservi la fàbrica a la localitat mallorquina. Així, després de no arribar a cap acord en la reunió d’ahir, els sindicats i l’empresa es reuniran una altra vegada demà, a partir de les quatre de l’horabaixa, per seguir amb les negociacions del pla de viabilitat.

Els directius es reuneixen amb l’Ajuntament

Els directius de Casa Buades es van reunir ahir vespre amb el batle de Binissalem, Jeroni Salom, i altres regidors del Consistori. Així, aquesta va ser la primera reunió formal entre ambdues parts des que Casa Buades va anunciar l’ERO. Així mateix, des de la direcció ja van anunciar que no entra dins els seus plans vendre ni traslladar la fàbrica de lloc, i van explicar que actualment la fàbrica és el seu únic actiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.