cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

Teka vol cost zero i reduir el deute per a Buades

Els sindicats presentaran una contraproposta per conservar 100 llocs de feina

Tenir cost zero i reduir el deute, que ara com ara ascendeix a poc més de 44 milions d’euros, són les principals premisses que la gerència de Casa Buades posarà avui damunt la taula en la reunió que mantindrà amb els sindicats per negociar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), segons van manifestar fonts de la negociació. Cal recordar que la setmana passada es va obrir una nova bretxa en les esmentades negociacions, ja que la direcció de Teka va plantejar la possibilitat de no tancar la fàbrica de Binissalem i va acceptar un pla de viabilitat que es negociarà en la reunió d’avui al matí.

Acomiadaments

L’esmentat pla preveu reduir l’actual plantilla de 172 treballadors a 65 i unes 23 prejubilacions. A més, s’ha pensat a indemnitzar-los amb 35 dies per any fins a un màxim de 16 mesos. Així mateix, el pla de viabilitat recull que en el 2008 la fàbrica de Binissalem va acumular fins a 8,5 milions de pèrdues. Això no obstant, el secretari general de la Federació del Metall de CCOO, Daniel Cámara, va manifestar dissabte que presentarien a la direcció de l’empresa una contraproposta que preveu la preservació de 100 llocs de feina i va recordar que considerava "insuficient" la proposta de l’empresa. Així mateix, no serà fins avui migdia que es coneixerà com avancen les negociacions entre ambdues parts.

Pel que fa a la deslocalització a què es va fer referència en la manifestació del passat dijous dia 26 de febrer a Palma i a la qual s’ha atribuït el possible tancament de la fàbrica de Binissalem, fonts de la negociació van indicar que el pla de viabilitat deixa constància que a Binissalem es continuen fabricant 12 famílies d’aixetes, el mateix nombre que ja es feia el 2005, any en què es va obrir la fàbrica de la Xina. D’altra banda, el batle del municipi, Jeroni Salom, va assenyalar ahir que "des de l’Ajuntament ens agradaria ser presents en les negociacions que ens afectin, és a dir, en cas que es tracti del futur dels terrenys de la fàbrica". "No volem que se supediti el manteniment de Casa Buades a la requalificació de terrenys", va sentenciar Salom.

Conveni

Per part seva, fonts de la negociació van fer saber la seva intenció de reunir-se amb el batle al llarg d’aquesta setmana per intentar consensuar futurs acords sobre els terrenys i veure en quin punt està el conveni de 2005, que preveu traslladar les instal·lacions al polígon industrial a canvi d’una requalificació dels terrenys, valorats en 11 milions d’euros. Tanmateix, la intenció de Casa Buades no considera, de moment, traslladar les instal·lacions al polígon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.