nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Una dimissió anunciada

Tres dels cinc regidors del Partit Popular d'Algaida -a l'oposició-, presentaren ahir les seves dimissions irrevocables “per motius personals i professionals”. Els implicats neguen qualsevol desavinença amb la direcció insular del partit, tot i que aquest en podria ser el motiu principal

Tres dels cinc regidors del Partit Popular a l’oposició de l’Ajuntament d’Algaida formalitzaren ahir la seva dimissió irrevocable, al·legant motius personals i laborals. Es tracta dels edils Francesc Ramis, Llorenç Vallespir i Pedro José Roca, les dimissions dels quals se sumen a la que el passat 9 d’octubre ja presentà Bàrbara Mestre. En aquests moments, el grup municipal del PP queda a les mans de la portaveu Rosa Maria Puig i de Rafel Oliver, que va entrar en substitució de Mestre fa escasses setmanes.

Tal com informà el passat dia 30 d’octubre dBalears , les males relacions entre una part de la junta local dels populars amb la direcció del partit ha provocat aquesta situació si es té en compte, a més, que dos dels tres dimitits formaven part de la candidatura com a independents. Encara que Ramis, Vallespir i Roca argumentin motius personals i laborals per a les seves renúncies, segons ha pogut saber aquest diari, la falta de suport a Damià Amengual –suspès de militància per la seva implicació en el cas Turisme Jove– per part de la direcció insular del PP i de la mateixa Rosa Puig seria la causa final d’aquesta "funció".

Així les coses, de moment els membres de la candidatura del PP que entraran a formar part del grup municipal seran els següents: Josep Oliver, Mònica Nebreda i Josep Pou, que encara no ha donat un sí definitiu a Puig a l’espera d’avaluar possibles incompatibilitats amb la seva ocupació. En cas negatiu, el pròxim lloc de la llista electoral l’ostenta Antònia Oliver. Es dóna la casualitat que en el número 9 de la candidatura es troba Damià Amengual.

Explicacions

Francesc Ramis va manifestar a aquest diari que per motius de salut havia decidit renunciar a la seva acta de regidor, a causa de la seva edat i apuntant que "s’ha de renovar el partit". Afirmà també que tenia la decisió "presa des de fa temps". Per la seva banda, l’independent Pedro José Roca va dir que "ja s’havia pactat la nostra dimissió fa dos mesos, però ens van demanar una mica de temps per preparar la transició". L’altre edil independent, Llorenç Vallespir, va incidir en el fet que "les dimissions són per motius personals i professionals i ja informàrem amb temps a Rosa Puig de les nostres intencions".

Amb tot, el batle d’Algaida, Francesc Miralles (PSOE), manifestà la seva ‘sorpresa’ davant dels fets "ja que en un interval de dos mesos han dimitit quatre regidors del PP". "No sabem exactament què pot passar en el si del Partit Popular". Miralles informà que en el pròxim ple de l’Ajuntament d’Algaida del mes de desembre es donarà compte de les dimissions per motius "personals i professionals" i de les renúncies a les seves actes de regidors d’aquests tres edils del PP que ahir formalitzaren la dimissió.

Reaccions

Per la seva banda, la portaveu dels populars a l’Ajuntament d’Algaida i exconsellera de presidència del Govern balear, Rosa Maria Puig, manifestà ahir que "aquests tres regidors ja havien expressat la seva voluntat de dimitir durant la la passada junta local del partit, ara fa dos mesos, però vàrem decidir esperar a formalitzar les renúncies i donar temps a les persones que haurien d’entrar en el seu lloc en la propera sessió plenària de l’Ajuntament, que serà el mes de desembre".

Puig va voler matisar que aquestes dimissions no tenen cap relació amb la de Bàrbara Mestre, ara fa un mes, ja que ella ho va fer per "urgència davant d’una incompatibilitat professional". Així ho afirmà també la mateixa Mestre a aquest diari dia 29 d’octubre passat. Això no obstant, aquest nou escenari local va ser qualificat per la portaveu Rosa Puig "com un senyal de la renovació que s’està duent a terme en el si del Partit Popular d’Algaida".

Per altra banda, la portaveu del Partit Popular a les Balears, Catalina Soler, expressà el seu respecte per les decisions que han pres els tres edils que s’han resolt a renunciar al seu càrrec de regidors a l’oposició de l’Ajuntament d’Algaida". Ramis, Vallespir i Roca presentaren les instàncies de dimissió ahir dematí, per separat, a l’Ajuntament.

Rosa Puig és l’única que es manté

En el proper ple de l’Ajuntament algaidí, quatre dels cinc regidors que formen el grup popular hauran canviat les seves cares. Després de les dimissions de Bàrbara Mestre, el passat mes d’octubre, Francesc Ramis, Llorenç Vallespir i Pedro José Roca; Rosa Puig és l’única que es manté en el grup municipal. Tots aquests canvis s’han produït quan encara no s’ha arribat a la meitat de la legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.