algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Es Crèdit, condemnat a pagar 118.506 euros a l'Ajuntament

El Consistori recorrerà la sentència que obliga l'entitat bancària a pagar només el 30% del que demanaven amb relació al cas de presumpte desfalc municipal de l'exrecaptadora Martina Gelabert

L’entitat bancària Es Crèdit haurà de pagar 118.506 euros a l’Ajuntament de Sineu. Així ho resol la sentència que va dictar el jutge de la instància número 4 d’Inca després que el passat 23 de novembre se celebràs la segona vista oral del judici civil per la denúncia de l’Ajuntament de Sineu contra Es Crèdit en relació amb el presumpte desfalc dels comptes municipals protagonitzat per l’exrecaptadora municipal Martina Gelabert.

En la demanda, l’Ajuntament demanava responsabilitats civils a l’entitat bancària per permetre fer reintegraments a l’exrecaptadora municipal sense tenir firma autoritzada i reclamava un total de 394.049 euros, que es desglossaven en 374.667 euros en concepte de reintegraments realitzats sense firma autoritzada i 19.381 euros pels interessos, despeses i comissions derivats pel fet que el compte bancari de tributs de l’Ajuntament estigués en descobert en moltes ocasions.

Això no obstant, la sentència emesa dimarts passat només obliga Es Crèdit a pagar al voltant d’un 30% de la quantitat que reclamava l’Ajuntament, ja que conclou "en una falta de responsabilitat comptable i fiscal per part del mateix Ajuntament de Sineu sobre l’erari públic". Malgrat això, l’Ajuntament de Sineu recorrerà la sentència davant de l’Audiència Provincial de Palma, a més de sol·licitar el pagament immediat dels 118.506 euros, els quals el jutge obliga a pagar per part de l’entitat bancària.

En el judici celebrat el passat 23 de novembre, el que fou director de la sucursal des del mes de desembre de l’any 2000 fins al mes de setembre de 2004, Joan Fuster, es va emparar amb una carta de l’Ajuntament de Sineu per justificar els reintegraments a Martina Gelabert, com també que "Gelabert era arxiconeguda al poble i tot el món sabia que s’encarregava de la recaptació de tributs".

En el mateix judici, la treballadora de l’entitat bancària Maria Oliver també va manifestar que "quan es tracta d’un client conegut com ho era Martina Gelabert no comprovam la firma cada vegada que ve". En aquest sentit, la sentència recull que "Gelabert era coneguda perquè operava gairebé a diari en l’esmentada entitat bancària, d’un poble petit com és Sineu, a la mateixa sucursal", encara que considera que "allò realment important és si Martina Gelabert era titular o no del compte".

En aquell judici, l’exrecaptadora Martina Gelabert, contra tot pronòstic, es va presentar als jutjats d’Inca, encara que es va negar a declarar durant la vista oral. En el seu moment, el seu advocat, Eduardo Valdivia, va explicar que Gelabert no havia declarat per "no barrejar les declaracions amb el judici que s’ha de celebrar per via penal".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.