cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Sóller fa valer el seu producte d'or

La segona Fira de la Taronja té com a fita que la Vall dels Tarongers en recuperi el nom

Suc de taronja a rompre i flaires de flor de taronger és allò que els organitzadors de la segona Fira de la Taronja i la Llimona que ahir va viure Sóller volen que quedi gravat en el subconscient de tots els visitants de la Vall. L’esdeveniment, organitzat per la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, l’associació Fora Vila i els ajuntaments de Sóller i de Fornalutx, va assolir ahir, tot i començar amb pluja, un gran èxit de públic. Un èxit que, segons els organitzadors, no pot quedar en això. "És necessari", diuen, "que la Vall torni a recuperar el nom i la imatge que li han donat al llarg dels segles els seus horts de cítrics i que els productors rebin per aquest excepcional producte un preu més just".

Per aquest motiu es resisteixen a fer una valoració de l’esdeveniment d’ahir fins a la propera collita de taronges i llimones, l’any que ve.

Mentrestant, els turistes i mallorquins que ahir omplien la plaça Constitució (segurament alguns d’ells per casualitat) estaven encantats i segur que partiren de la ciutat ben impregnats d’aquests sabors i olors "tan sollerics": coques dolces, sorbets, licors, aguiats, confitures, pastissos, amanides i, sobretot, centenars de tassons de suc de "canoneta" (la raça més famosa de l’Illa). Les conselleres de Comerç i Indústria, Francesca Vives, i d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, no faltaren a la cita i ho deixaren ben clar: "L’administració s’ha d’implicar a afavorir la comercialització d’aquest producte i ajudar els que el conreen. Iniciatives com aquesta són bàsiques per assolir aquest objectiu". •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.