cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[VÍDEO] Comença la campanya 'Som més fortes que la censura' per a incentivar les subscripcions a revistes en català

Amb el lema 'Som més fortes que la censura', el Govern de la Generalitat de Catalunya i l'APPEC Editors de Revistes i Digitals inicien de forma conjunta una campanya per a fomentar les subscripcions a les revistes en català.

A través del nou web noalacensura.cat es promou un 2x1: Per cada nova subscripció que es faci per consum propi d’una revista, s’enviarà una altra subscripció de la revista que s'ha escollit a una entitat, associació o centre educatiu dels Països Catalans.

L’acció es va anunciar el passat juliol després de l’accés de l’extrema dreta a les institucions del País Valencià i que el nou Ajuntament de Borriana, a la Plana Baixa, format per PP i VOX, anul·làs les subscripcions de cinc revistes en català a la biblioteca municipal.

Davant d’aquest atac a la llengua i a les publicacions en català, es va posar en marxa un pla de resposta conjunta que culmina amb la campanya ‘Som més fortes que la censura’, amb què es vol potenciar la lectura de revistes en català i portar-les a tots els racons dels Països Catalans. L’objectiu és visibilitzar el ric patrimoni de capçaleres en català i ressaltar la importància de preservar-lo llegint i subscrivint-se a les revistes.

Subscripcions al nou web noalacensura.cat

Les noves subscripcions s’han de fer a través del web noalacensura.cat que s’ha habilitat especialment per a la campanya. Tots els editors de revistes en català i en paper d’àmbit nacional participen en la iniciativa amb publicacions de múltiples temàtiques.

'Som més fortes que la censura' consta amb uns anuncis plantejats amb una demostració gràfica i senzilla de la diferència que hi ha entre ser pocs o molts per lluitar contra la censura, i expressa una metàfora molt clara i contundent per vèncer el feixisme.

Aquesta campanya és una acció conjunta del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’APPEC amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua i la Federació Llull –que engloba Òmnium Cultural, Acció Cultural pel País Valencià i Obra Cultural Balear-.

Sobre l'APPEC editors de revistes i digitals

L’APPEC és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes i digitals d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català. Fundada el 1983, l’associació celebra enguany 40 anys de revistes i cultura. Actualment, l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital.

En els darrers anys l'associació ha posat en marxa campanyes com ‘Sigues lliure, llegeix’ per combatre la manipulació informativa i les 'fake news' a través de la lectura de revistes i digitals en català. A més de La Revisteria, ha impulsat iniciatives com ‘T’agradarà llegir en català’ per fomentar la lectura amb la distribució de les publicacions a sales d’espera. També organitza els Premis de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, en què des de fa més de 20 anys es reconeix la tasca dels professionals de la comunicació i les publicacions del país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per l'observador, fa 10 mesos
Som més fortes que la censura. Som més fortes que la dictadura fatxa. Lluitant vencerem!
Valoració:0menosmas
Per observador, fa 10 mesos
que jo sàpiga no està prohibit comprar revistes en català, no entenc ress en catalan, no entiendo nada
Valoració:0menosmas
Per Nene, fa 10 mesos
no a la censura del castellano en las escuelas
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente